16.7.10

Kun Darwin Jumalan hylkäsi

Darwin - The Voyage That Shook The World.

Creation Ministries International tilasi itselleen dokumenttielokuvan Charles Darwinin elämästä, matkoista ja teoriasta. Se julkaistiin viime vuonna. 52 minuuttia kestävä dokumentti on tehty tarkalla filmillä. Tietokoneanimaatiot ovat erittäin tyylikkäitä. Historiallinen puvustus ja lavastus on laadukkaan brittidraaman tasoa. Jep. Sain vihdoinkin katsottua loppuun asti Tampereen kristillisestä kirjakaupasta ostamani dvd:n.

Dokumentissa ei syvennytä BBC:n dokumenttiversioita syvemmin Darwinin uraan ennen tai jälkeen kuuluisaa Beagle-matkaa. Kuitenkin kameran edessä istuu vakuuttavia tieteen historioitsijoita, jotka kertovat Darwinin elämän pääpiirteet. Matkan aikana tehtyjen keräilyreissujen ja havaintojen seuraamuksen ovat parempaa kuin keskiverto koulujen oppikirjoissa.

Heti alussa näytetään nuorta Darwin-poikaa, joka tutkii suurella innolla luontoa. Hän kysyy jatkuvasti kysymyksiä. Hän haluaa tietää. Hän valehtelee. Siis siinä mielessä, että nuori Darwin tykkäsi kertoa villejä satuja sukulaisilleen. Se viihdytti kovasti yleisöä, mutta onneksi heti perään kertojaääni toteaa, että satujen kertominen on tärkeä tieteen tekemisen ominaisuus. Sitten hypätään opiskelujen alkamiseen ja siihen miten vapaa-ajattelijoiden ajatukset alkoivat vaikuttamaan Darwinin ajatusmaailmassa. Taakse jäi tuleva ura pappina. Sen sijaan Darwin kiinnostui luonnontieteestä. Enemmän geologiasta kuin biologiasta. Beagle-matkan aikana hän luki läpi Charles Lyellin geologiakirjoa. Niistä hän oppi, että maailmanhistoria onkin paljon pitempi aikaväli kuin vain joitain tuhansia vuosia. Maa voikin olla miljoonia vuosia vanha! Lyell tulkitsee geologiaa nykyisten hitaiden prosessien kautta.

Tämä muutti miehen maailmankuvaa. Uusi ennakko-olettamus maailman iästä vaikutti suoraan siihen miten Darwin tulkitsi havaintoja. Moderni geologi kertoo ruudulla miten Darwinin tulkinnat Etelä-Amerikan tulvatasangoista olivatkin vääriä. Lyellin idea uniformatarianismista (nykyään aktualismi) ei ollutkaan täysin totta. Katastrofit ovatkin totta. Ne tasangon muutokset tapahtuivat jääkauden jälkeisessä katastrofissa yhden vuoden aikana. Joten miljoonia vuosia ei tarvita. Katsojalle kerrotaan, että vastaavia megakatastrofeja on löydetty ympäri maailmaa.

Mikä onkin totta, mutta sanomatta jätetään havaittujen katastrofien seuraamukset ja useat kerrostumat, jotka kertovat, että näitä megakatastrofeja tapahtui miljoonien vuosien välein. Ja jopa peräkkäin.

Galapagossaarten sirkkulajit ovatkin nuorten saarten nuoria lajeja. Eikä miljoonia vuosia vanhoja lajeja, toisin kuin Darwin oletti. Lintujen nokat kyllä vaihtavat muotoa luonnonvalinnan ohjaamana, mutta muutokset ovat syklisia! Isot nokat muuttuvat takaisin pieniksi. Pienet nokat muuttuvat uudelleen isoiksi. Muutos ei ole pysyvää. Ähäskutti, darwinistit!

Mutta katsojalle ei kerrota, että tietenkin muutokset ovat syklisiä, jos eläimen elinympäristön muutos pyysyy syklisenä (kuivuus/sateet). Sirkkujen nopea muutostahti pääsi otsikoihin juuri sen takia, että havaittu muutos oli nopeaa.

Jos asiat eivät sovi nuoren maailman kreationistien tulkintaa, puheet päätyvät leikkaushuoneen lattialle.

Asiantuntijoiksi on valittu mm. Creation Ministries Internationalin omia kreationisteja, tai brittiläisiä kreationisteja kuten Stuart Burgess. Myös ID-yhteisön vakiokirjoittelijoita, kuten Cornelius Hunter, joka on myös Uncommon Descent-blogin kirjoittaja. Eikä siinäkään vielä kaikki! Suomi saa mahtavaa mainetta, sillä kameran edessä istuu sekä professori Matti Leisola että professori Tapio Puolimatka. Leisola puhuu siitä miten sattuma tuhoaa geneettistä informaatiota, eikä hän ole nähnyt mitään vakuuttavia todisteita evoluution toimivuudesta viimeisen 40 vuoden aikana. Bakteerit pysyvät vain bakteereina. Puolimatka voivottelee evoluutioteorian hegemoniaa tieteessä. Se kun on tehnyt itsestään immuunin kaikelle kritiikille, eikä tieteessä saa enää ottaa vaihtoehtoja (= Jumalaa) vakavasti. Way to go, guys!

Dokumentin sanoma tehdään selväksi siinä vaiheessa, kun Darwin on saanut julkaistua teoriansa. Pieni painos Lajien synnystä riittää luomaan kiistan. Jumala on syrjäytetty luonnontieteistä. Ja siitähän evoluutiossa on lopulta kyse, kuten asiantuntijat toistavat. Evoluutioteoriasta on tullut uskonto. Uskonto jossa halutaan heittää hyvästit Jumalalle. Jos emme ota Raamatun luomiskertomusta vakavasti, niin samalla katoaa koko kristinuskon pohja. Kompromisseja ei ole. Darwin halusi ratkaista luonnossa olevan pahuuden, eli kärsimyksen. Hyvä ja paha pyyhittiin pois mekanistisen selityksen avulla. Darwin angstaili pahuuden ja kärsimyksen parissa, sillä kolme hänen kymmenestä lapsesta kuoli. Teoria perustui kuolemalle, eli epäsopivien sukupuuttoihin.

Puheet ennen lopputekstejä ovat vakavia: Evoluutioteoriassa on kyse vain Jumalan kieltämisestä.

Ei hassumpi dokkari. Viihdyttävä. Ja suomalaisten kreationistien ilmestyminen oli iloinen yllätys. Parivaljakon ura ei ole mennyt täysin hukkaan. Tosin olen sitä mieltä, ettei olisi kannattanut maksaa senttiäkään dvd:stä.

4 comments:

Tomi said...

Dokumentissa esiintyessään Puolimatka tunnustautuu avoimesti kreationistiksi.

Käsittääkseni hän on vältellyt tätä myöntämästä.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Yllätys yllätys yllätys.

Puolimatkan kikka "Näin trollasin darwinisteja" -pädentä joka on tehty täysin omasta vinkkelistä kertoo riittävästi : Kyseessä on "Self-claimed grandmaster". Kirjoissa ja kansissa asti.

Nämä näyttää että koko kiellossa on kyseessä PR -puhe, erottautuminen tehdään koska siitä on hyötyä : Sama mikä sai kirjoittamaan USAn virkaveljet sen Wedge -dokumentin joka paljastaa liikkeen poliittis-uskonnollis-fundamentalistiset (dominionistiset) tavoitteet. Tämä voidaan kieltää julkisesti.

Siksi esimerkiksi emme löydä tavaraa jossa ID -teorian kannattaja tekisi pitkällisen selityksen siitä miksi ID:seen kääntyminen on olennaisesti tieteellisesti parempaa kuin YEC kreationismi. He eivät tee tätä, vaan pelkästään ovat nimellisesti ID jotta voisivat sanoa että "ei olla kreationisteja, meillä on ihan eri nimikin." Sillä näin tehdessään he joutuisivat perustelemaan sen, miksi kreationismi on huonoa. Ja hehän ovat "pinnan alla" kreationsteja joten he eivät voi tälläistä tunnustaa.

tyy said...

Tämähän olisi pakko nähdä.

Kaikki IDeistit "välttelevät" tunnustautumista kreationisteiksi.

Paholaisen Asianajaja said...

Ollakseni melkein reilu, Tapsa ei sinällään sano mitään kreationistista. Ei-niin-tarkka katsoja saa sellaisen käsityksen, että Puolimatka on joku eurooppalainen tieteenfilosofi, joka selittää miten tiede toimii.

Eli tiede olisi pelkkää kehäpäättelyä, jossa päätetään mitä haetaan ja sitten sovitetaan havainto siihen päätökseen. Tämä selitetään ekstroissa, josta löytyi asiantuntijoiden pidemmät haastattelut.