2.1.08

Darwinismin harhat

Tästä on jo aikaa kun Pälikkö ja Niemelä ottelivat verbaalisessa kehässä Radio Populaarissa. En kerinnyt työkiireiltäni olemaan silloin radion ääressä, mutta onneksi ohjelma tuli nettiin.

Ohjelma oli viihdyttävä alusta loppuun. Niemelä ja juontaja yrittävät parhaansa mukaan olla naurammatta, mutta äänestä kuuli, että miesten naamalla oli vähintäänkin virnuilula. Varsinkin silloin kun kreationisti ilmoitti Maan olevan n. 10´000 vuotta vanha.

Pälikkö esitti monta asiaa, joten kirjoitan vain kohokohdista (jos niitä voi siksi kutsua).

Mieleen muistuu ensimmäisenä ihmisfossiileiden kohdalla tupsahtanut kommentti. Fossiileista otetaan kipsivalokset, ja alkuperäinen fossiili piilotetaan kassakaappin, jotta kukaan ei pääse tekemään sille iänmääritystä. Näin tiedemiehet suojelevat kulisseja. Kyseessä on siis tiedemiesten suuri salaliitto.

Pälikkö myös filosofoi, että jos tiede pyrkii todistamaan oman ennakko-olettamuksensa, ei kyseessä ole enää tiede. Niemelä huomautti, että Pälikkö kumosi itse itsenä. Kreationisti kun vetoaa Raamattuun totuutena, johon faktat pitää sovittaa. Juuri näin tekevät ns. tieteellistä kreationismia tekevät järjestöt kuten Answers in Genesis ja Creation Research International ja muut vastaavat.

Tieteessä vallitsee yhteisymmärrys evoluution peruspilareista, eikä evoluutiosta kiistellä tavalla jolla kreationistit vihjailevat. Tämän Pälikkö myönsikin, mutta totesi heti perään, että evoluutiokriitikoita vainotaan ja rankaistaan. Ei siis ihme, että tieteessä on konsensus.

Stephen J. Gould kuulemma askarteli "toivottujen" muutosten parissa. Epäilen Pälikön tarkoittaneen Hopeful monster-ideaa, eli lisko munii linnun. Pälikkö ei ole tutustunut Gouldin teksteihin, tai sitten hän valehtelee. Vaihtoehdot ovat vähissä.

Huokailua aiheutti myös se, että Pälikkö pääsi viljelemään tuttua kikkaa: Jos evoluutio on niin varma juttu, niin miksi siitä nyt tässä väitellään? Niinpä.

Loppukaneettina toivottiin lyhyttä kommenttia siitä mitä on tulossa. Pälikkö toivoi, että koulujen oppikirjoista poistettaisiin virheet ja tilalle tulisi tarkempaa tietoa. Erittäin hyvä toivomus, mutta epäilen hänen tarkoittavan Jonathan Wellsin Icons of Evolution-kirjassa lueteltuja virheitä, jotka ovat itsessään virheitä.

4 comments:

Anonymous said...

Ihan sama, että em. taiteilija on mitä on. Sen veli tekee maailman parhaita miekkoja.

Anonymous said...

Linkki ohjelmaan:

http://www.yleradio1.fi/mp3/audio/1197614059-17791.mp3

Pälikkö käy sääliksi

Anonymous said...

Ei käy. Pälikkö saa rahaa ja kreationistien kunnioituksen. (Sanoipa mitä tahansa, tai miten tyhmästi. Kunhan on "oikealla puolella".)

Anonymous said...

Lopetti sanomalla: materialismi tekee ihmisestä kylmän ja julman (tai jotakin tähän tyyliin). Hmm, noitavainoja, inkvisitiota, Amerikan kolonisaatiota, kirkon ja natsien yhteistyötä ei sitten koskaan tapahtunutkaan...