16.1.08

Rukoillaan, ettei Huckabee voita

Kyseessä on toisen valtion vaalit, mutta koska kyseessä on niin vaikutusvaltainen maa, asia kiinnostaa meitä täällä Suomessakin.

Republikaanien suosituimpia ehdokkaita oleva Mike Huckabee on avoimesti uskonnollinen (kuten USA:n politiikassa täytyy olla), mutta miehen Michiganissa antama tuorein kommentti voi jakaa kannattajia jyrkästi:

"Minulla on vastustajia tässä kisassa, jotka eivät halua muuttaa perustuslakia. Mutta minä uskon olevan helpompaa muuttaa perustuslakia kuin muuttaa elävän Jumalan sanaa. Ja niin meidän täytyy tehdä - parantaa perustuslakia jotta se on Jumalan standardien mukainen, kuin yrittää muuttaa Jumalan standardeja, jotta se olisi yhteneväinen joidenkin ajankohtaisten näkemysten kanssa."

George W. Bush vaati lisäyksiä perustuslakiin, jotta avioliitto määriteltäisiin miehen ja naisen väliseksi asiaksi. Se tuotti hieman vastalauseita jopa uskollisten republikaanien joukosta. Heille perustuslaki on piirun verran arvokkaampi asia kuin homojen vastainen sota. Virkavalaan kun kuuluu mm. kyseisen perustuslain puolustaminen. Toivotaan, että Huckabeen kommentti aiheuttaa samanlaisia reaktioita. Monet uskonnollisen republikaanit kuitenkin haluavat tehdä juuri sen mitä Huckabee ehdottaa. Teokratioaan on pitkä matka, sillä perustuslain muutokset vaativat runsaat enemmistöt jokaisessa äänestysvaiheessa.

Hmm. Mitä mahtaisia tapahtua jos ehdokas puhuisi Jumalan sijasta Allahista?

2 comments:

Anonymous said...

Sana Allah on arabiaa, ja tarkoittaa suomeksi Jumalaa.

paahtoleipä said...

Eli kristityt ovat yksi yhteen islamisteja ja päinvastoin?

Blogin ylläpitäjälle: TAG