16.1.08

Lapset katsomaan Expelled-elokuvaa

IDeistien tuleva elokuva Expelled on ottanut kovat markkinointikeinot käyttöön. Expelled-firma tarjoaa kristillisille kouluille rahaa per skidi. Kun koulu laittaa "luokkaretkelle" vaikkapa 100 oppilasta, niin koulu saa palkkioksi 1000 dollaria. Ei hassumpi tapa levittää sanomaa Jumalan luomistyöstä ja darvinismin vaaroista.

Expelledin FAQ-osiossa kerrotaankin, että elokuvan täytyy saada hyvät kävijämäärät ensimmäisen viikon aikana. Jos antievolutionistit ovat valmiita huonontamaan kokonaistuotantoa tällaisella keinotekoisella lipputempulla. Mahdollisuus hehkuttaa korkeilla katsojaluvuilla on tärkeämpää kuin raha.

3 comments:

Anonymous said...

Eihän se noin mennyt. Sivuston mukaan kyse ei ole "luokkaretkestä".

Markkinointikikan idea näkyi olevan se, että lasten pitää mennä elokuvateatteriin vanhempiensa kanssa. Vanhemmat ja lapset joutuvat molemmat maksamaan lipuistaan. Koulu kerää ja laskee oppilaidensa liput, ja saa niiden perusteella sitten tuloja, jos raportoi määrän.

Tappiolle tuollainen markkinointikikka ei taida mennä, sillä se tulovirta, joka tulee lasten kanssa elokuviin mukana meneviltä, korvaa hyvin kikan mukanaantuomat kulut.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun tuollaista kikkaa käytetään jonkin asian tunnettavuuden lisäämiseksi. Itsekin olen Suomessa saanut vastaavanlaista markkinointia osakseni: ja ansaintalogiikkakin on ollut sama. Eli se, että vaikka yhden asiakkaan kohdalla tehdäänkin vähän tappiota, tämän asiakkaan mukanaan tuomat muut ihmiset kattavat nämä menot, sillä he joutuvat maksamaan täyden hinnan.

On kai tuon tapaista markkinointistrategiaa noudatettu USA:n elokuvamarkkinoillakin jo useaan otteeseen.

Anonymous said...

Näköjään vanhempien lipuistakin voi sittenkin saada rahaa. Mutta lippujen hinta pitää sekä oppilaiden, että vanhempien silti itse maksaa.

Ja strategian tarkempi tutkiminen näyttikin, että varsinainen strategia on tuolla kikalla saada elokuva näytetyksi kaikilla keskeisillä paikkakunnilla. Jos kristillinen koulu tilaa näytöksen, elokuvateatteri tilaa samalla varmasti myös elokuvan näyttöoikeudet itselleen - mikä mahdollistaa ja varmistaa elokuvan näyttämisen monelle muullekin, joiden mukanaan tuomat lipputulot puolestaan korvaavat runsaasti kikan kustannukset.

Paholaisen Asianajaja said...

En keksi parempaa sanaa kuin luokkaretki "school field tripille", jota käytetään Expelled-haasteen sivuilla:

Here are some suggestions as to how to do that: Organize a school field trip and invite parents to attend as well. Offer extra credit to your students to go on their own time.


Koko Expelled-haaste osoittaa loppujen lopuksi, että kyseessä onkin kristinuskon puolustus, eikä niinkään akateemiseen vapauteen liittyvä kampanja.