6.1.08

Demokratiaa irakilaisittain

Ed Braytonin kautta. Nyt kun Irak on vapaa ja täysin demokraattinen maa, niin voimme seurata sen toimintaa. Hallitus aikoo armahtaa tuhansittain vankeja. Maan vankiloissa on 20´000 tuhatta vankia, USA:n hallituksella on omissa vankileireissä vielä enemmän vankeja, 25´000. Irakin hallitus on kuitenkin päättänyt - ihan viisaasti - ettei terroristeiksi luokiteltuja vankeja vapauteta. Ai niin, eikä homoseksuaaleja.
Armahduslaki on saanut osakseen kritiikkiä. Enemmistössä olevat shiiat ovat tietenkin lain puolella. Sunnit kritisoivat sitä siitä, että armahdus koskisi kuitenkin vain alle neljännesosa vankiloissa olevia, ja laki jumittuisi parlamenttiin.

Osapuolet ovat yhtä mieltä vain siitä, ettei homoja saisi vapauttaa. Homoseksuaalisuus ei ole laitonta Irakissa, mutta erinäiset aseistetut ryhmät keräävät homoiksi epäiltyjä, eikä heistä kuulla sen jälkeen. Homojen oikeuksia ajavia ryhmiä kohtaan on hyökätty virallisilta tahoilta.
Makua Irakihallituksen asenteista saatiin vuonna 2006, kun se protestoi YK:n ilmoittamia lukuja irakilaisista kuolleista. Luku 34´452 oli "pinnallinen", sillä mukaan laskettiin homoseksuaaleja.

No comments: