12.1.08

"Mutku Jumala käski..."

Tämä selitys on valitettavan yleinen. Varsinkin mielisairaiden parissa. Christopher Lee McCuin tappoi, viipaloi ja keitti tyttöystävänsä. Aikomuksena oli syödä ruumis, mutta poliiseille ei ole vielä selvinnyt kerkisikö McCuin kulinaristiseen kokemukseen asti. Pidätyksen jälkeen McCuin kertoi poliisille, että Jumala käski hänen tekevän tuon hirmuteon.

Kun ottaa huomioon mitä kaikkea Jumala on itse tehnyt tai käskenyt valitun kansansa tehdä (lue Vanha Testamentti), niin tämä tuorein tapaus ei ole kovin paha. Siis verratessa niitä keskenään. Kuitenkin konsensus tänä valistuneena ja modernina aikakautena on, ettei Jumala enää vaikuta McCuinin väittämällä tavalla. Jumala parantaa syöpää (joskus), nostaa pop-tähtien levymyyntiä(joskus) ja auttaa huippu-urheilijoita (joskus). Siis sellaista kivaa positiivista juttua, eikä varmasti mitään kannibalismia.

Toinen melkein samanlainen tapaus, mutta itseen kohdistuva, tulee myös Yhdysvalloista. Mies näkee Pedon merkin itsessään. Hän leikkaa käden irti ja heittää sen mikroaaltouuniin. Sitten hän soitti hätänumeroon. Nyt mies on mielisairaalassa.

Onko mies hullu, vai näkikö hän oikeasti jotain? Jotkut voisivat puolustaa miestä Matteuksen evankeliumin perusteella. Syntinen käsi on leikattava pois.

2 comments:

paahtoleipä said...

Se todella on hieman erikoista, että Jumala ei käske enää tappamaan filistealaisia tai joitain muita taistelussa.

Tai Amerikkalaisille tämä taitaa olla vielä käytäntöä. (Öljyn, korjaan Pyhän Hengen nimeen!) Mutta maassa jossa vastustetaan aborttia ja eutanasiaa, mutta kannatetaan kuolemantuomiota. Mikä tahansa on mahdollista.

Anonymous said...

Hei, kiitos hyvästä blogista! Sain kehun ja jatkan sitä eteenpäin omasta puolestani sulle. Ketjua voi halutessaan jatkaa, tarkemmat tiedot mun blogissa.