11.1.08

Paahtoleipää ja Darwinpalkintoja

Tässäpä testi joka syväluotaa ihmisen sielun.

Paahda oikein

Tulos: olen Perinnepaahtaja.

Loput illasta meneekin Darwin Awards-elokuvaa katsellessa.
---------------
90 minuuttia myöhemmin.

The Darwin Awards

Tämä on yhdistelmä netistä tuttuja Darwinpalkintoja ja ihmissuhdedraamaa, maustettuna murhaajan jäljittämisellä. Näistä osista vain ensimmäinen on viihdyttävää katseltavaa. Entinen poliisi Michael Burrows (Joseph Fiennes) osaa profiloida ihmisiä ja omaa pakkomielteen darwinpalkintoja kohtaan. Hän päättää hakea työtä vakuutusfirmasta. Vakuutusala kun menettää miljoonia D-palkintoja voittaneiden ihmisten takia. Burrows lähtee kiertämään maata todistaakseen profilointinsa toimimisen. Hän saa kasan tapauksia joista pitäisi saada selkoa: onnettomuus vai itsemurha? Aisapariksi määrätään Siri Taylor (Winona Ryder). Tästä väsätään pakollinen romanssi, mutkien kautta.
Elokuvassa esitetään valitettavan vähän darwinpalkintoja ja -kunniamainintoja. Mukaan on laitettu erittäin näyttävä ja hauska tapaus, joka ei kuitenkaan koskaan tapahtunut oikeasti. Harmi.

Ihan viihdyttävä pätkä, mutta olisi voinut olla paljon parempi ilman romantiikkakliseitä. Myytinmurtajat tekivät cameosuorituksen miehinä jotka myyvät armeijan ylijäämää.

No comments: