13.1.08

Varoitus! Joulukuusi voi tappaa sinut

Joulu on ohi. Hengenvaara ei.

Ilotulitteet veivät median huomion vuoden vaihtuessa. Kirkkaat värit ja kova pauke ovat aivan ymmärrettävästi huomionarvoisia asiota journalistin elämässä. Eräs kavala vaara jäi huomiotta, ja varmasti sen seurauksena ainakin jo yksi henkilö on menettänyt henkensä.

Saksassa 89-vuotias mies kuoli, kun joulukuusi räjähti:

"Poliisin mukaan pahasti kuivumaan päässyt kuusi syttyi tuleen ja kuumuus sai oksien pihkan räjähtämään. Räjähdys oli niin voimakas, että paineaalto tappoi miehen ja asunnon kaikki ikkunat särkyivät. Turma tapahtui keskiviikkona."

Katso ympärillesi. Onko jossain nurkassa vihreä tai ruskea otus, hiljainen, vaaniva, uhkaava otus? Se voi olla anoppisi. Asia kannattaa (useinmiten) varmistaa ennen kuin heität sen roskiin. Jos se onkin ihka aito joulukuusi, älä hätäänny. Varaa palosammutin lähelle. Ruiskuta vettä kuusen päälle. Avaa ikkuna. Heitä kuusi pihalle ja huuda kuolemaa halveksivalla äänellä: "Parempi onni ensi kerralla, murhaaja!"

Voisi luulla, että tuollainen räjähtävä kuusi on vain yksittäinen tapaus. Ei se ole. Kuusivaara on totta! Vuoden 2006 tammikuussa toinen joulukuusi odotti oikeaa hetkeä räjähtää liekkeihin, vahingoittaen kahta ihmistä.

Joten jos vielä näet jossain joulukuusen, soita paikalle poliisi ja palokunta.