4.1.08

Noidat tulloo!

Amerikkalainen ja uskonnollinen World Net Daily-verkkolehti on julkaissut varoittavan tekstin noidista. Oikeastaan he ovat julkaisseet mainoksen lehde$tään, jossa kerrotaan noidista.

Noidat ovat päässeet ihan oikeaksi uskonnoksi USA:ssa, wiccalaisuuden muodossa. Harry Potter on esittänyt noidat "hyvinä" tyyppeinä ja lapset ovat vaarassa. Wiccat saavat jopa omat rituaalivälineet vankiloihin, jotta uskonnollisia menoja voidaan suorittaa. Wiccat voivat suorittaa palvontamenoa armeijassa. Armeijassa palvelleiden wiccojen hautakiviin saa laittaa pentagrammin merkitsemään kuolleen uskontoa. Tämä kaikki aiheuttaa hämmästelyä ja hälyä kristittyjen parissa.

Miten tähän on päädytty?

Fundamentalistiset kristityt huomauttavat, että kyseessä on henkinen kapinointi Jumalaa vastaan. Onhan kristittyjen Jumala vanhempi kuin wiccojen pakanalliset henget. Kapinointi on vain kasvanut viime vuosina:

The fastest growing religion (in terms of percentage) is Wicca -- a Neopagan religion that is sometimes referred to as Witchcraft. Numbers of adherents went from 8,000 in 1990 to 134,000 in 2001. Their numbers of adherents are doubling about every 30 months. 4,5 Wiccans in Australia have a very similar growth pattern, from fewer than 2,000 in 1996 to 9,000 in 2001. 10 In Canada, Wiccans and other Neopagans showed the greatest percentage growth of any faith group. They totaled 21,080 members in 1991, an increase of 281% from 1990.

3 comments:

paahtoleipä said...
This comment has been removed by the author.
paahtoleipä said...

Minua on aina ihmetyttänyt se, että miten kristityt voivat uskoa että heidän Jumalansa on ollut ihmiskunnan Jumala koko ajan.

Käsittääkseni vanhimmat arkeologiset viitteet uskonnoista ovat enemmänkin juuri noita pakanallisen monijumalaisia tai esijumalaisia henkimaailman juttuja.

Ja toisissa yhteyksissä kristityt jopa kertovat että kristinusko on uskontojen huipentuma "ensin on pakanauskot, josta kohotaan yksijumalaisuuteen" -hengellä. Eli että primitiivinen uskonto on monijumalaista ja hienostunut yksijumalaista. Tällä ajatellen yksijumalaiset korostavat sitä miten henkisesti ja älyllisesti korkeatasoisempi yksijumalaisuus on.

Miksi luolamaalauksissa vanhimmat uskonnot eivät kuvaa Raamattua? Miksi ne eivät kuvita hedelmän syömistä jne?

Tosin wiccojen jumala taitaa silti olla uskontona tuoreempi kuin kristinuskon jumalat. Se kun ei taida olla vanha uskonto, vaan vanhan uskonnon mielikuvat uudelleenpaketointuna moderneille ostajille...

Anonymous said...

"Tosin wiccojen jumala taitaa silti olla uskontona tuoreempi kuin kristinuskon jumalat. Se kun ei taida olla vanha uskonto, vaan vanhan uskonnon mielikuvat uudelleenpaketointuna moderneille ostajille..."

Ehdottomasti. Ei edes voida puhua mistään "wiccojen jumaluudesta" ei slloista ole olemassakaan. Vanhoista jumaluuksista nimenomaan valitaan ne muodot/se muoto joka itseä sattuu miellyttämään. Edes teismi ei ole mikään wiccan edellytys, vaan jumaluudet voidaan nähdä jungilaimaisina arkkityyppeinä, joiden kautta kommunikoimisen kautta pyritään lähinnä oman itsensä parempaan tuntemiseen.