5.1.08

Randin kuuluisa miljoonahaaste päättyy

Mutta siihen on vielä kaksi vuotta aikaa. Miljoona dollaria on ollut tarjolla sille, joka kykenee toistamaan yliluonnollisen ilmiön valvotuissa olosuhteissa. Haaste aloitettiin 1998, ja nyt on päätetty, että kymmenen vuotta saa riittää. Yrittäjiä on ollut runsaasti. Juuri niitä ihmisiä jotka oikeasti uskovat kykyihinsä, mutta kyvyt eivät toimi kun tiedostamaton ja tiedostettu huijaus poistetaan pelistä.
Lukemattomat meediot, ihmeparantajat ja ikiliikkujoiden valmistajat huokaisevat helpotuksesta. Heidän tarvitsee vältellä haastetta enää kaksi vuotta. Sitten JREF ottaa miljoona dollaria omaan käyttöön, sille kun löytyy hyödyllisempää käyttöä kuin maleksia tilillä vuodesta toiseen.

Sylvia Brownella on vielä aikaa osallistua haasteeseen, kuten hän lupasi vuonna 2001. Jostain syystä hänellä on kuitenkin ollut kiireitä.

4 comments:

Sampsa Suominen-Suvisaari said...

Ylipääsemättömäksi ongelmaksi taisi nousta Randin ateismi ja taikurin ammatti, jotka estävät hänen pätevyytensä arvioida hengellisyyden hedelmiä :D. Eikä Brownella ole tarvetta todistaa Randille mitään.

Wanha video mutta aina yhtä viihdyttävä.

Anonymous said...

Hifikaapelihörhöille on kanssa luvassa mammonaa..

http://gizmodo.com/gadgets/more-bull/pear-cables-withdraws-from-james-randis-1m-challenge-313361.php

Anonymous said...

Tässpä onkin sitten salaliitoherkille yliluonnollisen kannattajille ammuksia:

"Randi kohtasi oikeita yliluonnollisia kykyjä, pelästyi ja perui tarjouksensa!!!1"

Anonymous said...

Aikaraja on hyvä. Joku raja sentään, pitäähän päästä joskus "eläkkeellekin" ennenkuin dementia alkaa. (Phillip Johnsonin kohdalla PZ katsonee, että jo tälle dementikolle olis annettava armoa.. )