28.1.08

Discovery Institute valittaa taas, osa 3

Tällä kertaa Teksasin osavaltiossa kirjoitetut artikkelit kreationismin ja älykkään suunnnittelun yhteydestä, ja parista muusta asiasta, ovat saaneet Discovery Instituten EvolutionNews-blogiin eloa.

"Darwinistit" ovat panikoimassa koulujen opetussuunnitelmiin tarkoitettujen muutosten takia. EvolutionNews muistuttaa, ettei sinne olla tunkemassa ID-teoriaa, vaan evoluutioteorian "reilua ja tasapuolista", "heikkoudet ja vahvuudet, jne" tarkastelua. Statesman-lehden vieraskynässä kirjoittavat J. Tinsley Oden, Daniel W. Foster ja David Daniel. He ovat huolissaan opetuksen tasosta ja osavaltion kyvystä houkutella parasta aivovoimaa.

Heidän tekstinsä saa EvolutionNewssin myrtsiksi. Teksasilaiset tiedemiehet kun menivät vertaamaan IDeistejä natseiksi:

“The Gathering Storm” metaphor, comes from the first volume of Winston Churchill’s history of WWII. The title referred to the rise of National Socialism. Incredibly, leading Texas scientists are now comparing us to Nazis.


Questionable Authority käsittelee tätä kohtaa.

Ai niin. IDeistit ovat sanomassa, ettei älykäs suunnittelu ole mitenkään ristiriidassa yhteisen polveutumisen kanssa. Sehän tekisi kreationismin ja älykkään suunnittelun erottamisen niin vaikeaksi. Kuitenkin EvolutionNews-blogissa oli jälleen kerran juttua välimuotofossiilien vähyydestä. Casey Luskin lainailee tiedemiesten lausuntoja rakentaakseen argumenttiaan, joka on: Tiktaalik on nyt välimuoto, mutta samalla paljastuu, että ennen sen löytämistä fossiilistossa oli valtaisa aukko.

1 comment:

Anonymous said...

Hm, Ken Miller mainitsi kaksi vuotta takaperin luennollaan että IDioottien seuraava laajamittainen taktiikka tulisi olemaan ID-höpötyksen vähentäminen ja keskittyminen suoraan evoteorian "heikkouksiin".

Profeettojen aika ei ole ohi.

- Henri