6.1.08

Taikatemppu vai taikaa?

Mentalisti Ehud Segev tekee taikatemppuja, jotka saavat yleisön ymmälleen ja ohjelman juontajat. Segev oli Montel Williams Shown vieraana, sinä iltana kun toisena juontajana oli itse meedioiden kassi-alma, Sylvia Browne. Mentalisti tekee temppunsa ilman yliluonnollisia voimia. Kyseessä on taikatemppu, jonka jokainen voi oppia harjoittelun ja salaisuuden selvittyä. Sylvia ei tuntunut hoksaavan tätä asiaa.

Kun Segev teki lusikantaivutustempun, Sylvia ei voinut olla pätemättä.


Segev: Oletteko valmiina?

Williams: Kyllä.

Browne: Olen valmis.

[Segev heiluttaa kättään lusikan yli, joka lepää hänen kämmenellään. Lusikka näyttää taipuvan]

Browne: Siinä se menee.

Williams: [hämmästyneenä] Tietättekö mitä? Nyt kamu, odota nyt hetki.

Browne: Ei, hän tekee sen oikeasti.

Williams: Täältä katsottuna...

Browne: Ei, se ei ole silmänkääntötemppu.


Se oli silmänkääntötemppu, ja tempun voi oppia jokainen. Myöhemmin Bronwe kertoo, että Segev käytti kineettistä energiaa. Lisäksi hän suosittelee Segeviä aloittamaan parantajana toimimisen. Taikatemppu meni täydestä, tai sitten hän esitti uskovansa tempun todeksi vain ohjelmaa varten. Sylvia Browne on kirjoittanut uskovansa("tietävänsä") myös Uri Gellerin omaavan oikeita yliluonnollisia kykyjä.

Segev itse on sanonut, ettei tarvitse yliluonnollisia voimia tehdessään temppuja. Hän kertoo, ettei käyttänyt yliluonnollisia voimia Montel Williams Showssa.

2 comments:

Vaiheinen said...

Ai että ihan kineettistä energiaa? Mahtavaa, minäkin uskon Segevin käyttäneen jossain kohtaa kineettistä energiaa ja mikä mielenkiintoisinta, hän on oppinut hyödyntämään jollain tavalla kappaleen liikkeeseen varastoitunutta energiaa. Ai niin, mutta kyseessähän on ihan tavallinen liike-energia, jota esiintyy vähän joka paikassa:-) Pelkällä kineettisen energian ymmärryksellä (esimerkiksi pallon heittäminen naapurin ikkunaan) ei vielä kannata parantajaksi ryhtyä.

MrKAT said...

"meedioiden kassi-alma" naurattaa koko illan..:D

Minä olen kahdenkin suom. netti-ihmisen,uskovaisen, nähneen pitävän
David Copperfieldin temppuja selittämättömän yliluonnollisina, mikä on todiste siitä, että hän on liitossa Paholaisen kanssa.

Näiden kanssa ei mikään käännä päätä..