20.5.08

Bookmooch-saalis

Valmistaudun kesää varten ja moochasin taas pari kirjaa. Ohut pehmeäkantinen Edgar Cayce on Dreams, jonka on kirjoittanut tohtori Harmon H. Bro (1968), paljastaa miten unien tulkitsemisella voi mm.:

- Ennustaa tulevaisuutta
- Löytää piilotettuja kykyjä
- Helpottaa jännitystä
- Tehdä rahaa
- Kasvattaa lapsia viisaasti
- Tutustua entisiin elämiin
- Kehittää ESP-voimia
- Oivaltaa mitä Kohtalo on varannut sinulle tässä elämässä - sen jälkeen!

Vaatimattoman pokkarin pitäisi siis muuttaa elämäni perinpohjaisella tavalla. Kesän jälkeen voin olla aivan eri ihminen. Amerikan ensimmäinen suuri selvännäkijä Edgar Cayce ei päässyt nauttimaan rikkauksista elämänsä aikana, eivätkä ihan kaikki hänen seuraajansa ole miljonäärejä, joten minun kannattaa varautua pieneen pettymykseen.

Tänään Itella toi perille toisen kirjan.

Faith-Healing Christian Science and Kindred Phenomena, vuodelta 1892.

Kirjoittanut J. M. Buckley, joka oli Christian Advocate-lehden toimittaja 1900-luvun vaihteessa, kirjoitti paljon Saatanan vastustamisesta sekä siitä miten Kunnon kristityn pitäisi elää. Pikainen selaus kuitenkin osoittaa, ettei Buckley ole aivan hakoteillä kirjoittaessaan mesmerismistä, henkiparantamisesta ja rukouksien voimasta:

"Tumors are often mistaken for cancers, and cancers are of different species - some incurable by any means known to the medical profession, others curable. It is by these differences that quack cancer-doctors thrive. When the patient has anything resembling cancer, they promptly apply some salve, and if the patient recovers he signs a certificate saying that he was cured of a cancer of a most terrible character which would have been fatal in three months or six weeks; or when the quack himself writes the certificate for the patient to sign, which is generally the case, the time in which the cancer would have proved fatal may be reduced to a few days. There is also a difference in tumors: some inder no circumstances cause death; others are liable to become as fatal as a malignant pustule."


Buckley kykenee tunnistamaan epärehelliset käärmeöljykauppiaat, ja näyttäisi olevan kriittinen useita henkiparannustapauksia kohtaan. Buckley jopa varoittaa että Pyhän Hengen nimessä tehdyt parannukset eivät ole oikein, varsinkaan kun kuolemankielissä oleva vanhus kuolee kivuliaasti vain muutama tunti väitetyn ihmeparannuksen jälkeen. Kirjassa käsitellään mm. "astrologiaa, ennustamista ja yhteensattumia."
Buckley ilmoittaa, että hän pyrkii ensin ottamaan selvää onko edes olemassa jotain mitä pitäisi selittää, ja jos selitys on selvästi rationaalinen ei ole mitään syytä kaivaa esiin yliluonnollisia syitä.
Toisaalta hän on valmis hyväksymään muiden kristittyjen ylistämät ja kuuluisat parantajat. Periaatteena näyttäisi olevan, ettei niin moni fiksu ihminen voi olla väärässä.

Buckley toimi myös asiantuntijana senaattori Smootin käsittelyssä (pdf-tiedosto). Smoot oli ensimmäisiä mormooneja senaatissa, ja siksi täytyi tutkia vaikuttaisiko hänen uskontonsa liian vahvasti politiikkaan. Tärkeinpänä asiana tapellia oli kuitenkin moniavioisuus.

Bookmoochin kautta jouduin käytännössä maksamaan tästä yli 100-vuotiaasta kirjasta vain postimaksut, mutta jos olisin tilannut Amazonin kautta, niin minulta olisi palanut enemmän euroja.

1 comment:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Jotenkin luotan, että hän on aidosti keksinyt miten sillä voidaan:

"Tehdä rahaa"