26.5.08

Tuhannen euron paikka kreationisteille

Theos lähetti minulle vinkin tällaisesta:

Kansojen historia ja haaste

Yllä olevasta kalenterista näet sen ristiriidan, mikä on tieteellisen ja raamatullisen kalenterin välillä. Maksan 1.000 euron palkkion sille, joka kykenee esittämään Egyptin varhaishistoriasta luotettavan kronologisen selityksen, jolla tuo vahaishistoria pyramidien rakentamisineen kyetään siirtämään ja sovittamaan tuohon ajanjaksoon, jonka aikana niiden olisi raamatun mukaisesti pitänyt tapahtua.

Kyseessä on raamatullisen historian ja muinaisten egyptiläisten historian sovittaminen ristiriidattomaksi. Onnistunut harmonisointi voittaa tuhat euroa. Jäämme odottamaan tuloksia.

3 comments:

Anonymous said...

Ratkaiseva este on myös Kate Spencen Nature-julkaisu v.2000 (googlaa "Kate Spence american scientist"), joka osoitti että suuret pyramidit suunnattiin Kochabin ja Mizarin janalle, n. 2500 eaa, jolloin taivaannapa oli siinä. Eli Tieteellinen kronologia pitää 100v:n tarkkuudella kutinsa (ja siis vieläpä radiometrisyyksistä ja historian kronologioista riippumattomasti).

Anonymous said...

^Tuosta oli URSAn Tähdet ja Avaruus lehdessäkin pari numeroa sitten juttu. Löytynee kirjastoista kautta maan.

Anonymous said...

Olihan se T+A:ssa ihan hyvä juttu juu, mutta minusta se jäi kovin pinnalliseksi just tämän evo+YEC-näkökulman suhteen: ei graafikäyriä, ei taulukoita.. eli miksi..