10.5.08

Kirkolliskokouksen parhaat palat

Hesari uutisoi tiistaina kirkolliskokouksesta ja mukana on mehukkaita kommentteja arkkipiispa Jukka Paarmalta. Minua ei kauheasti kiinnosta mitä piispat päättivät kirkon toimista. Sen sijaan Paarman selitykset kirkosta eroamisille ovat mahtaavaa kamaa. Hänen mukaansa kirkko ole kriisissä eroamisten takia, vaan kriisissä on ihmisten arvomaailma. Aivan. Jos ihminen eroaa kirkosta, niin hänen arvomaailmassa on jotain pielessä. Kiitos Paarma.

Eikä siinä kaikki. Paarmalla on oma käsitys siitä miksi ihmiset eroavat kirkosta. "Moni lähtijä hakee vapautta yhteisöstä, perinteistä ja tietenkin taloudellisista, moraalisista ja muista velvoitteista." Tämän vapauden tilalle eroajat ottavat "kulutusideologian tapaiset uudet jumalat."

Vau. Jäin kiikkiin. Erosin kirkosta jotta voisin tienata enemmän ja pääsisin tuhlaamaan pätäkät huoriin, huumeisiin, videopeleihin (joissa voi huorata lisää), pepsiin, kirjoihin ja tiedelehtiin.

Onneksi aivan lopussa mainitaan, että ehdotettu aikuisrippikoulu toisi helpotusta kreationismin ja muiden vanhanaikaisten aiheiden käsittelyyn nykypäivän keskusteluissa. Sellaiset asiat voitaisiin jättää taakse, kun aikuinen tajuaa etteivät usko ja tiede ole ristiriidassa.

No comments: