1.5.08

Kreationistin vaino jatkuu

Joulukuussa Nathaniel Abraham valitteli kohtaamaansa vainoa. Ongelmia tuotti Abrahamin haluttomuus käsitellä evoluutiota tutkimustyössään. Abraham olisi mieluummin raamatullisten periaatteiden parissa. Mies sai potkut. Koska kyseessä on Yhdysvallat, niin asia vietiin eteenpäin lakimiesten avulla. Abraham vaati puoli miljoonaa dollaria korvauksia. Tuomari oli eri mieltä. Ensimmäinen syrjintäsyytös työnantajaa kohtaan hylättiin. Toinen yritys keskittyi ovelampaan taktiikaan. Hän väitti, että labrassa tehtävä työ (kehitysbiologia ja ohjelmoitu solukuolema, jne) ei tarvitsisi "evoluution hyväksymistä tieteellisenä faktana teorian sijaan." Toisin sanoen, häntä ei saisi syrjiä uskonnollisen vakaumuksen takia.

Puolustus selitteli asiaa lakiteknisellä tempulla, eli Abraham ei laatinut syytettä lain määräämän aikarajan sisällä. Tämä jättää mahdollisuuden valittaa siitä ettei Abrahamin tapausta käsitelty kunnolla oikeudessa.

Niin tai näin, mutta tuomari päätyi potkut antaneen firman puolelle. Siksi kreationistien ei kannata elää luulossa, että heidän taikausko on tärkeämpää kuin tieteellinen tutkimus. Toistaiseksi geologit eivät pärjää oikeassa tieteessä, jos he puoltavat tulvageologiaa. Toistaiseksi kalojen kehittymistä tutkivat tarvitsevat evoluutioteoriaa työssään. Toistaiseksi joudut maksamaan veroja, vaikka et uskoisi veroihin.

4 comments:

paahtoleipä said...

""evoluution hyväksymistä tieteellisenä faktana teorian sijaan." Toisin sanoen, häntä ei saisi syrjiä uskonnollisen vakaumuksen takia."

Mutta eihän evoluutiokritiikki ja Älykäs Suunnittelu mitenkään liity uskontoihin! Itse sitä huutavat.

Näköjään tuon väittäjät ovat erehtyneet. Kun tuon tason tiedediplomin omistaja ja Älykkään Suunnittelun ystävä sanoo että kyseessä on uskonnollinen vakaumus, ei voida sanoa kaduntallaajille muuta kuin että väärässä ovat. Sillä tässä tapauksessa mikään maailmankuva -asia ei vain aja näkemystä epätieteelliseksi.

Paholaisen Asianajaja said...

Discovery Institutella on tarpeeksi tekemistä Expelled!leffan kanssa. Heidän pitää vakuutella ihmisille, että elokuva liittyy jotenkin akateemiseen maailmaan ja tieteeeen, eikä Jumalan pelkäämiseen. Abraham on ollut alusta lähtien avoin ja reilu kreationisti, joten häntä on hankala pukea ID:n kaapuun.

paahtoleipä said...

Muutoin hyvä korjaus, mutta ei ne kreationistitkaan mitään uskonnollisuuttaan korosta. Tieteeksi väittävät.

Paholaisen Asianajaja said...

I knows, mutta Discovery Instituten pelikirjassa he erottava kreationismin ja ID:n kahdeksi eri asiaksi.