9.12.07

Kreationistia vainotaan

Taas ongelmia paratiisissa. Käännän ja referoin Pharyngulaa.

Kreationisti Nathaniel Abraham menetti duuninsa Woods Hole tutkimuskeskussa. Abraham oli lyhyen aikaa Mark Hahnin alaisuudessa.

Tässä kreationistien versio tapahtumista:

Nathaniel Abraham aloitti lakitoimet tällä viikolla, sanoen Cape Codin tutkimuskeskuksen erottaneen hänet vuonna 2004 hänen kristillisen ja raamatullisen uskon takia.

Abraham hakee 500´000 $ korvausta kansalaisoikeuksiensa rikkomisesta. Tehdyssä kantelussa sanotaan, että hän menetti työnsä biologialaboratoriossa pian sen jälkeen kun hän kertoi pomolleen ettei hän hyväksy evoluutiota tieteelliseksi faktaksi.


Tässä tiedemiehen versio:

Hahn pyysi Abrahamia eroamaan, osoittaen kirjeessään, että Abrahamin olisi pitänyt tietää evoluution olennaisuus projektissa, koska se oli selvää työilmoituksessa ja apurahaehdotuksessa.

"...Te olette ilmoittaneet, että ette tunnista biologisen evoluution käsitettä ja että ette suostu sisältämään tutkimuksemme tulkintojen ja evolutionääristen seuraamusten keskustelua missään siitä kumpuavassa työssä", Hahn kirjoitti kirjeessään, jonka komissio antoi Globe-lehdelle.
"Tämä asema ei sovi yhteen NIH:lle ehdotetun työn eikä minun oman visioni kanssa siitä kuinka työ pitäisi tehdä ja tulkita."

Syrjintää tutkiva komissio hylkäsi Abrahamin tekemän valituksen aikaisemmin tänä vuonna. Komissio sanoi, että Abrahamin työ lopetettiin koska hänen pyyntönsä olla ottamatta mukaan projektin evoluutiokäsitteitä olisi haastavaa Woods Hole-tutkimuskeskukselle, koska tutkimus oli perustunut evoluutioteoriaan.Hahnin tekemä työ keskittyi moderniin kehitysbiologiaan, joka on nykyään käytännössä erottamaton evoluutioteoriasta.

Abraham työskentelee nykyään Liberty yliopistossa, tuossa maineikkaassa hihhulien keitaassa.

No comments: