23.12.07

Opin hitaasti, mutta varmasti, melkein, ehkä

Tiede-lehden keskustelupalsta on opettavainen paikka. Legendaarinen 9/11-salaliittoketju on edennyt 597 sivuun. Sekaan eksyy aina tietyin väliajoin uusia keskustelijoita, jolloin ketjussa aikaisemmin käsitellyt aiheet nousevat jälleen pintaan.

Tällä kertaa mukaan on liittynyt JaskaJuuso, joka on osoittanut kunnioitusta herättävää skepsismiä kaikkea kohtaan. Sparrasin muutaman erän hänen kanssaan, mutta pian huomasin jotain.

Kun Pentagoniin iskeytyneen objektin tunnistamisesta oli kinasteltu tarpeeksi (valokuvat American Airlines 757-lentokoneen jäänteistä, silminnäkijöiden havainnot 757-koneesta, tuoleihin kiinnipalaneista matkustajista, jne), niin JaskaJuuso vastasi näin:

toki, mistä olet lukenut noista ja muustkin? mistä todella voit olla varma mikä on totuus? sinun on päätettävä mihin luotat ja sitten pidät sitä totena, muttet todella varma voi kuitenkaan olla voit itsekin kirjoittaa vaikka mitä lehtijuttuja mistäkin, ihan omien uskomustesi pohjalta, jotkä sinulle itsellesi myöhemmin osoittautuisi valheeksi, mutta ne jotka ovat juttusi lukeneet, ottivat ne totena, koska niin lehdessä luki, tai missä lie.

noista kuvista kuten monista muistakin kuvista milloin missäkin on otettu, mistä niistäkin voidaan olla varmoja, keitä niissä on, missä ne oikeasti on otettu ja onko kuvan esille panija käyttänyt sitä kuvamateriaalia oman asiansa ajamiseen, propagandan avulla.

et mistään todella voi olla varma, jollet omin silmin sitä näe, ja sekin, vaikka näkisit ei takaa, että näkisit todellisuuden, vaan sen miten mielesi sen sinulle selittää.JaskaJuuson totaaliskepsismi antoi minulle idean seuraavaan projektiin. Kirjoitan kattavan debunkkauksen huijauksesta nimeltään Talvisota. Sitä ei tapahtunut oikeasti, vaan kyseessä oli Suomen hallituksen yritys saada rahallista tukea ulkomailta, mukamas jonkun sodan avulla. Kaikki todisteet Talvisodalle on manipuloitu (vaikka meillä on tankin raunioita ei se tarkoita, että niillä olisi sodittu), valokuvat lavastettu (mistä me tiedämme, ettei filmillä käytetä vain paukkupanoksia?), silminnäkijöiden kertomukset valheita (aivopesua vakuuttavimmissa tapauksissa), Mannerheim oli väin näyttelijä (hänen sepittämistä matkoista tsaarin Venäjällä löytyy paljon ristiriitaisuuksia). Edessä on paljon kirjoittamista, mutta tammikuun aikana Totuus paljastuu kansalle.

2 comments:

Tero Heiskanen said...

Kuulostaa aika isolta hommalta, voisiko sitä aikaa käyttää johonkin merkityksellisempään.

Paholaisen Asianajaja said...

Ei. Olen lomalla 2 viikkoa tammikuussa, joten aikaa kyllä riittää. Linnottaudun kotiini tietokoneen ääreen. Bloggaus tulee olemaan armotonta.