5.12.07

Lisää Gonzalezista, Uncommon Descentistä poimittua

Uncommon Descentissä eräs Maya esittää seuraavaa:

Gonzalez sai julkaistuksi vain muutaman vertaisarvioidun artikkelin viime vuosina. Hän ei kerännyt tutkimusrahoitusta (opiskelijat, tietokonelabrat, teleskooppiajat, jne maksavat). Kerättyjen tutkimusrahojen keskiarvo (muiden saman yliopiston astronominen keskuudessa) on ollut miljoonan paikkeilla. Gonzalez sai kasaan tästä 2%. Yksikään Gonzalezin alaisista opiskelijoista ei ole valmistunut. Gonzalez aloitti yliopistolla vuonna 2001. Opiskelijan valmistuminen kestää n. 3 vuotta.

Minun pitäisi etsiä jostain tilastot tuon tueksi.

Discovery Institute ja UD:n väki vastaa tähän heiluttamalla Gonzalezin "citations" määrää, eli kuinka moni julkaisu viittaa hänen tutkimukseensa.

Ja DaveScotilla on toinenkin selitys:

"Gonzalez’ publication record since he joined ISU exceeds any other ISU astronomer, tenured or not, and he accomplished that feat with just a tiny fraction of the financial resources consumed by his peers. He deserves a medal for producing more with fewer resources and should be held up as a model of efficiency for his peers to emulate. Perhaps the problem is he is so good at what he does that it makes others look bad. Making others look bad is never a good thing when those others are in a position to stop it."


Jep, Gonzalez on niin hyvä, että loput näyttävät huonoilta. Hänelle tehtiin siis HotFuzzit.

2 comments:

Anonymous said...

Gonzales on tosiaan saanut julkaistuksi "vain" muutaman vertaisarvioidun julkaisun vuodessa viime vuosina. Maailmassa on toki joitakin vielä ahkerampiakin julkaisijoita, etenkin muilla aloilla, mutta hänen yliopistonsa astronomien keskuudessa tällainenkin julkaisuvauhti on ollut hyvää luokkaa; keskimääräistä parempaa.

On totta, että hän ei ole onnistunut keräämään paljoa tutkimusrahoitusta. Hämmästyttävää on kuitenkin se, että hän on kyennyt tekemään niin paljon tutkimusta - vaikka ei ole saanut edes niitä varten rahaa. Gonzales on ollut erittäin kustannustehokas tutkija, ja näyttänyt että hän kykenee tekemään uutta tutkimusta jopa ilman suuria määrärahoja. Kaikki eivät siihen kykene.

On totta, että Gonzales on saanut kasaan vain 2 % osastonsa keskiarvoisesta rahoitusmäärästä. Osasto, jolla hän on, on fysiikan ja astronomian osasto, joten keskiarvoon on laskettu pääasiassa ei-astronomien rahoitusta. Tosin rahoituksen keskiarvo määrä ei ole perinteisesti ollut yliopistoissa minkään mittari, sillä jos yliopistossa on yksikin erityisen hyvin rahoitusta saanut (esim. kymmeniä kertoja muita enemmän rahoitusta kerännyt), se sotkee keskiarvoluvut täysin. Siksi keskiarvoihin viittaaminen voi olla harhaanjohtavaa, ellei kerrota mitään hajonnasta.

Väite koskien Gonzalesin alaisia opiskelijoita on väärä. Gonzalesin alaisia perustutkinto-oppilaita on toki valmistunut, mutta yhtään tohtoria hänen alaisuudessaan ei ole valmistunut. Tosin astronomiassa ei Iowan yliopistossa ole muutenkaan kauheasti tohtoreita valmistunut: tämä yliopisto on tutkimusyliopisto, eikä niinkään opetusyliopisto.

Anonymous said...

Gonzalesin julkaisulista löytyy täältä:
http://www.discovery.org/scripts/viewDB/filesDB-download.php?command=download&id=1362