29.12.07

"Evoluutio on vain uskottu oikeaksi"

Minun piti tänään töiden jälkeen imuroida, tehdä ruokaa ja sitten aloittaa rankka löhöäminen kirjojen parissa. Ehkä myös mussuttaisin suklaata (NOMNOMNOM).

EI

Avasin Aamulehden, ja kuten yhä useammin on tapana, huokasin syvään. Jälleen mielipidepalstalla esitetään ID:n oppikirjasta kopioidut tuhnaukset,

Fossiileista ei löydy välimuotoja. Ei ole fossiileja jotka osoittaisivat kissan kehittyneen koirasta tai päinvastoin. Tai lehmä olisi kehittynyt hevoseksi.
Lajityypit ilmestyvät valmiina lajeina fossiilisiin maakerroksiin (Kambrikauden räjähdys?). Ei ole näyttöä sille miten solu on syntynyt. ID:llekin pitäisi löytyä tilaa tieteessä. Naturalisminen lähtöoletus rajoittaa tiedettä.

Onneksi paatoksen loppupuolella on jotain erilaisempaa. Kirjoittaja muistuttaa meitä siitä, ettei meillä ole mitään teoriaa tietoisuuden rakenteesta. Ei mitään ilosta, surusta. Evoluutio ei näitä selitä. Naturalistinen tiede ei näitä selitä. Kirjoittaja lopettaa tekstinsä näin:

"Sen, että näitä asioita ei voida mallentaa materiasta, luulisi johtavan johtopäätökseen, että ei ole perusteltua absoluuttisesti uskoa naturalismin kaiken selittävyyteen. Ja tällöin kyseenalaistuvat kaikki naturalistiset teoriat, joiden selityksiä ei voida todentaa ja jotka jättävät suuria kysymyksiä selittämättä tai ovat muuten ylimalkaisia, kuten evoluutioteoria."

- Reino Talvio, arkkitehti

Kiitos Reinon (joka näyttää olevan mukana hengellisessä toiminnassa; mm. Atolahden seurakunnassa ja Löydä elämä-illoissa Tampereella) käytän nyt iltani perinpohjaisen vastineen kirjoittamiseen. Aamulehden painokoneesta menee kuitenkin aina läpi lyhennetty versio (kuten olen oppinut), joten laitan tänne vastineen sitten kokonaisuudessaan.

6 comments:

paahtoleipä said...

Erikoista.

Olen yleensä ollut huomaavinani että kreationistit innostuvat aina Pyhien Päivien ajankohtina. Eli ennen pääsiäistä ja ennen joulua ollaan tavallista aktiivisempia kirjoittelussa.

Jännää, koska luulisi että kyseessä ei ole uskonto vaan tiede..

Anonymous said...

Jeesus on vain uskottu oikeaksi...

Ihmetyttää nämä uskovaisten "kriittisyyden" tuplastandardit: kriittisyys kaikkea omaa maailmankuvaa vastaan sotivaa kohtaan ja toisaalta sokea usko, jonka todisteeksi riittävät vanhat rätit (torinon kääriliinat) tai reikäiset kivet (Nooan arkin ankkurit, vai mitkä lienee). Eipä silti etteikö uskovaiselta uskominen onnistu ilmankin reikäisiä kiviä tai vanhoja rättejä - tai muita yhtä raskauttavia todisteita.

AD:lle nostan hattua kun jaksaa kamppanjoida tosiasioiden puolesta huuhaata ja muuta mielisaastetta vastaan.

Paholaisen Asianajaja said...

Mikäs tässä. Teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää.

Anonymous said...

Pointtereita eepostasi varten:

Lyhyestä virsi kaunis. Keskity olennaiseen ja muista "tulla vastaan lukijoita", eli ei liian vaikeaa tavaraa.

Muista lietsoa myös nationalistisia tuntemuksia "meistä suomalaisista, jotka olemmen luontojamme luontoa ymmärtäviä, tutkivia ja siinä eteviä (Pisa-tutkimukseen voi viitata)".

Luterilaisen kirkon kantaankin voi viitata: raamattu ei ole luonnontieteen oppikirja vaan opas siitä miten taivaaseen päästään.

Äläkä käytä nimimerkkiä "Paholaisen Asianajaja", parempi olisi esimerkiksi "Rehellinen työmies, ei enempää eikä vähempää", "jääkiekkosankari" tai "kuuluisa formulakuski" :D.

Paholaisen Asianajaja said...

Käytän Aamulehdessä aina omaa nimeäni. Nyt faneilla on tilaisuus saada selville minun oikea nimi!

Rami said...

Niin minäkin huokaisin ja yritin, siis todella yritin lukea kirjoitusta läpi.
Itselle on tullut väsymys näihin iän ikuisiin id/krea/psi/Stainer/homeopatia kirjoutuksiin.

Hyvä kun jaksat ja nyt se nimi selviää ;)