18.12.07

Conan uhmaa lakkoa

Siis Conan O'Brien. Yhdysvalloissa raakana riehuva käsikirjoittajien lakko jatkuu ja jatkuu. Late Night with Conan O'Brien, Daily Show with Jon Stewart, Colbert Report, Letterman, Tonight with Jay Leno, jne, kaikki nämä ovat olleet hanskat ristissä ja sukset naulassa.

Nyt Conan on tehnyt päätöksen ja ohjelmaa aletaan kuvaamaan ilman käsikirjoittajia, jotta 80 muuta työntekijää välttäisivät potkut. Conan onkin muutenkin maksanut heidän palkkojaan seisokin aikana. Ilman käsikirjoittajia ohjelmassa vierailee entistä enemmän julkkiksia ja siihen tungetaan entistä enemmän improvisoitua viihdettä. Uudet ohjelmat alkavat 2. tammikuuta.

Myös Jay Leno alkaa tekemään ohjelmaa samalla periaatteella. Vitsit ovat kuitenkin kirjaimellisesti vähissä, sillä Conan ja Jay eivät voi itse millään saada aikaan samaa määrää lohkaisuja per ilta.

Daily Show ja Colbert Reportin fanit ovat kärsineet pahasti. NoFactZone.net on seurannut miten käsikirjoittajat lakkoilevat, ja sympatiat ovat käsikirjoittajien puolella. Nämä ohjelmat eivät olisi mitään ilman heitä. Stephen Colbert ja kumppanit heittivät pari keikkaa teatterissa, eli esittivät ohjelmaa livenä, pahvitaulujen avustuksella. Näin saatiin varastoon kertyneet vitsit esille.

Writers Guild of American lakko on siinä mielessä paha, että nyt televisioyhtiöt ovat jälleen panostamassa pelkkiin realityohjelmiin. Ja me täällä Suomessa saamme nauttia niistä, kun maikkari ja nelonen joutuvat valitsemaan tulevat ohjelmat vain Intercourse Island, Bachelor - Desperate Edition, Cooking with Feminists ja muiden realityohjelmien joukosta. Onneksi kirjat on keksitty.

No comments: