18.12.07

Hyvä kysymys

Tiede-lehden keskustelupalstalla esitetään tällainen kysymys:

Uskallatko kyseenalaistaa darwinismin?

Kannatatko vapaata tiedettä, jossa annetaan tilaa myös muille kuin ateistisille teorioille?

Vastausvaihtoehtoina Kyllä tai Ei.

Vastasin ei, sillä ketjun aloittanut henkilö teki selväksi mitä hän ajoi takaa. IntelligentMan kirjoittaa, "Toisinajattelijoille käy usein huonosti. Expelled-elokuva kertoo kuinka darwinistit vangitsevat tieteen ateistisen maailmankatsomuksen alle."

Ja peräänlinkki Expelled-elokuvan sivulle. Expelled tulee erittäin suurella todennäköisyydellä toistamaan samat asiat kuin Discovery Institute, esim. Richard Sternbergistä maalataan varmasti marttyyri. Kaikesta huolimatta.

Mielestäni tieteen ei tarvitse enää ottaa taikauskoja vakavasti, mutta toki ihmiset saavat yrittää ratkaista luonnon mysteerejä lemminkäisillä, keijuilla, riiviöillä ja enkeleillä. Se ei vain enää ole ollut tiedettä muutamaan vuosikymmeneen. Siihen on syy miksi salamoita ei enää selitä Torin krapulalla, tjsp. Mitä ihmettä (pun intended) ateistinen tiede oikein olisi? Lääketiedettä tehtäisiin vannoen ettei Jumala vaikuta tuloksiin? Geologit tutkivat vuoristoja polttaen Raamattuja?

4 comments:

Anonymous said...

hoh.. millaista tiede olisikaan, jos kaikkea mitä ei pystytä aukottomasti todistamaan vääräksi, pidettäisiin automaattisesti totena :)

Anonymous said...

Mitä tulisikaan tieteestä, jos kaikki epätietoisuudet tarkoittaisivat sitä, että teoriassa on "aukko" ja että se on siksi pakosti väärässä.

Että selityksen puute tarkoittaa selityksen olemattomuutta..

Anonymous said...

Kreationistit vaikenevat (suppea kokemukseni) tämän tyylisestä: "Holl. YEC-kreationistinen aviopari pyrkii töihin Suomeen/koulullesi - ". Terveydenhoitajavaimo tuomitsee jyrkästi rokotteet naturalististisen sokeuden aikaansaamana höpötyksenä ja biologimies evoluution ja antib.resistenssiväittämät samanlaisena harhana."
"Onko heidän uskonsa mielestäsi mikään työhönotto este?"

MrKAT

Anonymous said...

Unohtu poes: Avioparilla on homeopaattinen tausta ja tietysti voisi lisätä että kannustavat astrologi-tytärtään.. ;)