23.12.07

Hyviä uutisia Floridasta

Polkin piirikunta ei enää ajakaan Älykästä suunnittelua kouluihinsa. Koululautakunta sai niin paljon pilkkaa ja negatiivista palautetta pro-ID kommenteistaan, että he päättivät palata normaaliin päiväjärjestykseen. Yksikään lautakunnan jäsen ei enää aja Älykästä suunnittelua luokkiin.

Eräs pelastaja oli Lentävän Spagettihirviön kirkko (pastafaristit), joka alkoi lähettämään sähköpostia kaikille koululautakunnassa, ja media sai tietenkin vihjeen tästä. Paikallinen asia paisui kansalliseksi, kun bloggaajat (Pharyngula, jne) ja kolumnistit (Wired-lehti, jne) pudistelivat päitään lautakunnan lausunnoille. Koululautakunnassa oleva Margaret Lofton sanoi tulleensa loukatuksi ja pitää pastafaristien sähköposteja naurettaviksi.

Ja hän on aivan oikeassa. Se on Lentävän Spagettihirviön tahto.

Polkin piirikunta yrittää kerätä rahoittajia yliopiston laajentamiseen ja teknisten alojen koulutukseen, joten Älykästa suunnittelua toitottavat äänet eivät ole haluttua julkisuutta. Paikallisen yliopiston iso pamppu ja teknologiafirman pomo Marshall Goodman kommentoi näin:
"[Älykäs suunnittelu] ei ole tiedettä. Sitä ei voi edes kutsua pseudotieteeksi."
Doverissa tuomari Jonesin tekemä päätös on vielä tuoreessa muistissa, ja sitä heiluteltiin koululautakunnalle. Polkin piirikunta ei voisi maksaa jälleen kerran kallista oikeudenkäyntä, jonka lopputulos on itsestäänselvä.

Koululautakunta noudattaa osavaltion asettamaa opetussuunnitelmaa, eikä pyri muuttamaan sitä. Mutta IDeistejä löytyy vielä muualta, joten taistelu jatkuu.

No comments: