13.12.07

Taivas lyö tulta!

Jäin äsken jumiin Toijalan kadulle katselemaan taivaalle. Matalalla olevaa aurinkoa vasten erottui kaksi mustaa täplää. Ne lensivät lähemmäksi kaupunkia ja aloittivat kieppumaan toistensa ympäri. Jylinä ulottui heikosti kaupungin keskustaan asti. Täplät olivat nyt isompia. Siivet takana ja pitkä nokka. Kaksi F-18 Hornettia harjoitteli kaartotaistelua. Ne nousivat ensin melkein pilvien tasolle, ja sitten aloittivat kamppailun. Tiukkoja kaartoja, nopeita kääntöjä. Spiraalimaisesti yhä alemmaksi, kunnes he vetivät nokan ylös ja aloittivat alusta. Katselin tätä parisen minuuttia.

Tulin ihan kateelliseksi.

4 comments:

AaJii said...

Kyllä niitä aina mielellään katselee. Harmi kun täällä pääkaupunkiseudulla ei tuota iloa pääse oikeastaan ikään kokemaan. Toista se oli edellisessä elämässä Kauhavalla, kun HW-kalustoa oli taivaalla vähän väliä. Suurta juhlaa oli toki se, kun MG tai DK oli syystä tai toisesta piipahtamassa Ilmasotakoululla. Nykyään joutuu tyytymään videoihin.

Onletkos muuten jo törmänny IS:n keskustelupalstan uskonnottomuuskeskusteluun?

Anonymous said...

Herhiläiset eivät sitten tositilanteessa edes pääse ilmaan, kun USA on ohjelmoinut kaikkiin siellä valmistettujen hävittäjiin takaportin, jolla tietojärjestelmät ja koko kone lamautetaan radiosignaalilla. Siinä salaliittoteoriaa kerrakseen.

AaJii said...

Moisen salaliittoteorian olen kuullut itsekin. Vaikka tuollainen takaportti olisikin, niin mikähän mahtaisi olla sellainen tositilanne, jossa USA:n intresseissä olisi se ottaa käyttöön ja estää suomalaishävittäjien torjuntalennot?

Mikähän mahtaisi olla tällaisen peliliikkeen vaikutus USA:n aseviennille ja yleensäkään luotettavuudelle kumppanina?

Paholaisen Asianajaja said...

Pidän Sukhoi Su-27 tyylikkäämpämä koneena kuin Hornettia.

Vietän iltani tuolla Iltsun keskustelussa.