23.5.08

McCain ja "Ei kiitos" fundamentalisteille

Presidenttiehdokas John "Straight Talk Express" McCain on ilmoittanut ettei halua kahden papin tukea kampanjalleen. Kyseiset oikeistokristityt ovat sanoneet jopa oudompia asioita kuin Barack Obamalle ongelmia aiheuttanut pastori Jeremiah Wright.

Tele-evankelista John Hagee rakastaa Israelia, mutta vain siksi, että sen olemassaolo ja tuleva tuho armageddonissa kuuluvat Jumalan suunnitelmiin. Tämä onkin suht. yleistä dominionistien parissa, jotka uskovat Lopun alkavan aivan kohta, ja se tulee tapahtumaan juuri tuon tyylisen tulkinnan mukaan. Pisteenä sekoilun päälle Hagee on saarnannut, että Hitlerin hirmuteot on ennustettu Raamatussa ja holokausti oli Jumalan suunnittelema. Katolinen kirkko on Hageen mukaan "suuri huora" ja "väärä kultti".

McCainin mielestä sellaiset puheet ovat "hulluja ja hyväksymättömiä."

Hagee ilmoitti vastavetona vetäytyvänsä politiikasta. Hänen antama tuki kelpasi usean kuukauden ajan McCainille (joka myös halusi Hageen tukea), mutta Talk to Action-sivustolla ollut nauhoite Hageen höpinöistä nousi julkisuuteen.

John Hagee on kirjoittanut avoimen kirjeen tilanteen selvittämiseksi:

Ever since I endorsed John McCain for president, people seeking to attack Senator McCain have combed my records for statements they can use for political gain. They have had no qualms about grossly misrepresenting my position on issues most near and dear to my heart if it serves their political ambitions.

I am tired of these baseless attacks and fear that they have become a distraction in what should be a national debate about important issues. I have therefore decided to withdraw my endorsement of Senator McCain for President effective today, and to remove myself from any active role in the 2008 campaign.

I hope that the Senator McCain will accept this withdrawal so that he may focus on the issues that are most important to America and the world.


Kyseessä on vain poliittinen ajojahti ja Hageen vanhoja sanomisia on tulkittu väärin.

McCain otti samalle etäisyyttä toiseen hihhuliin. Rod Parsley on varoitellut Islamin olevan "antikristuksen uskonto" ja Muhammed oli "pahan henkisen salaliiton suukappale." Parsley kannattaa kristillisten arvojen tuomista politiikkaan.

No comments: