4.5.08

Vastausta odotellessa

Expelled! on saanut aikaan melua mediassa, eikä vähiten sen sisältämän sanoman takia. Eräs tulkinta tästä sanomasta on se, että Expelled!-elokuvan mukaan Hitler tarvitsi Darwinia päätyäkseen holokaustin tekemiseen. Ajatus ei ole uusi, mutta ekaa kertaa IDeistien omassa populaaridokumentissa. Noh, nyt ajatusta vastustetaan tietyltä taholta:

"Expelled: No Intelligence Allowed elokuva esittää Holokaustin ja sen kuvat väärässä valossa, osana sen poliittista yritystä viedä luottamus tieteelliseltä yhteisöltä, joka hylkää ns. älykkään suunnittelun teorian.

Hitler ei tarvinnut Darwinia laatiakseen karmaisevan suunnitelman tuhota juutalaiset, eikä Darwin ja evoluutioteoria kykene selittämään Hitlerin kansanmurhaan ylttänyttä hulluutta.

Holokaustin käyttäminen evoluutioteoriaa edistävien tahraamiseen on törkeää ja trivialisoi niitä monimutkaisia tekijöitä jotka johtivat Euroopan juutalaisten kansanmurhaan."


Tuollaisen lausunnon antoi Anti-Defamation League, joka on merkittävä antisemitismiä vastaan taisteleva järjestö. Kun natsirikollisia jahtaava, holokaustin muistoa vaaliva ja juutalaisten oikeuksia ajava järjestö esittää paheksuntansa Expelled!-elokuvasta ei sitä voi sivuuttaa materialististen darwinistien propagandana.

Toistaiseksi Discovery Institute tai kukaan Expelled!-elokuvan tekijöistä ei ole kommentoinut tätä lausuntoa. Uncommon Descentissä sentään pohditaan onko oikein sanoa Darwinilla ja Hitlerillä olleen yhteyksiä

4 comments:

Anonymous said...

New Jerseyn juutalaisetkaan eivät taida tykätä "oman pesän likaajasta":

"Stein joins an odd political/religious coalition in taking the
measure of the 21st century and deciding that our biggest problem is
that we have too much science and too little religion. As American
children fall further behind in the classroom, and the United States
relinquishes its reputation for technological innovation, perhaps only
an economist like Stein can explain how it is in our country’s benefit
to mock the fundamental biology upon which our understanding of the
natural world relies."

...

"It’s bad enough that Stein insults our intelligence, by design or
not. But in trivializing the Holocaust, he insults its victims and its
survivors. In this case, one bad idea merely spawned another."


http://www.njjewishnews.com/njjn.com/050108/edRepelled.html

(vinkki Glen Davidsonilta)

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Kiva kuva, kiva kuvateksti.

En tietenkään vihjaa yhtään mitään, mutta tuo kuvateksti voisi olla vaikka Steinin kotisivuilta.

En siis väitä historiallista aateyhteyttä, vaan aatteellista historiallisuusyhteyttä. :)

Mitä tässä oikeastaan todistettiin? Natsikortti on halpa, ja halpamainen keino. Sitä kun voi käyttää oikeastaan mihin tahansa.

Anonymous said...

"Tuollaisen lausunnon antoi Anti-Defamation League, joka on maailman johtava antisemitismiä vastaan taisteleva järjestö."

Onko?
Anti-Defamation League on lähinnä USA:ssa toimiva, eräiden (yhdysvaltalaisten) juutalaisryhmien etuja ajava järjestö. USA:ssa ei eurooppalaistyyppistä antisemitismiä ole ollut kai missään vaiheessa. Järjestön kohtaamat rasistiset tilanteet ovatkin hyvin toisenluonteisia, kuin eurooppalaiset. Järjestö mm. vastustaa maailmankatsomusten esittelemistä kouluissa. Se on yksi syy sille, miksei USA:n kouluissa opeteta uskontoa tai elämänkatsomustietoa.

Mutta millä perusteella Anti-Defamation League on maailman johtava antisemitismia vastaan taisteleva järjestö?

Esimerkiksi YK:n rooli antisemitismin vastaisessa taistelussa on ollut täysin toista luokkaa kuin tämän lähinnä USA:ssa toimivan etujärjestön. Tosin USA:ssahan ei antisemitismiä ole niin ollutkaan... ehkä järjestö on sittenkin onnistunut?

Tai sitten USA:n tilanne johtuu jostain muusta historiallisesta seikasta, kuten siitä, että kaikki USA:n asukkaat ovat siirtolaisten jälkeläisiä jossain polvessa...

Paholaisen Asianajaja said...

Pointsit anonyymille. Muutin uudeksi kuvaukseksi "merkittävä". Näin siinä käy kun lukee vain materiaaleja jotka on kirjoitettu USA-näkökulmasta.