6.5.08

Uusi kysely ID:n vaikuttajista

Tarvitse hurjan luotettavaa tietoa, joten täytyy perustaa uusi kyseli blogiini. Tällä kertaa tuo kaikista tarkin ja perinpohjaisin tiedonhankintamenetelmä saa paljastaa kuka on ID-liikkeen vaikutusvaltaisin henkilö:

a) Perustaja & lakimies Phillip Johnson

b) Biokemisti Michael "Yhteinen polveutuminen on totta" Behe

c) Matemaatikko, filosofi, "teologi" William A. Dembski

d) Moon-lahkon kätyri Jonathan "Koivumittarit = huijausta" Wells

e) Discovery Instituten pomo Stephen C. Meyer

Sinulla on vastausaikaa yksi viikko. Mieti tarkkaan kenet valitset.

6 comments:

Anonymous said...

Vaikutusvaltaisin kenen piirissä?

Tiedemiesten piirissä näistä vaikutusvaltaisin lienee Michael Behe.

ID-liikkeen sisällä vaikutusvaltaisin lienee näistä joko Johnson tai Dembski.

Maallikkojen piirissä vaikutusvaltaisin lienee ID-liikkeen aikoinaan synnyttänyt henkilö, joka yhä tienaa aiheesta kirjoittamillaan kirjoilla miljoonavuosituloja, eli f) Richard Dawkins.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Dawkins peräti synnyttänyt koko liikkeen. Niinkuin missä vaiheessa?

Nyt kyllä tuli niin mielenkiintoinen väite, että olisi sama jos väittäisin että ID -piirien aktivismi olisi aikaansaanut koko vihaisen ateismin takaisiniskuaatteen. Ja että tämän vuoksi Johnson ja Behe ovat juuri se henkilö, jotka ovat takana tässä "uusateismissa", jota Dawkins, Harris, Hitchens ja kumppanit edustavat...

Eli sarkasmia ei kannata käyttää silloin kuin se lasahtaa omille sormille.

Anonymous said...

Michael Dentonin kirjaa "Evolution: A Theory In Crisis" on kai ollut ID-liikken varhainen inspiraatio perustajien omien sanojen mukaan. Sekä Johnson että Behe ovat muistaakseni kiitelleet juuri tätä kirjaa.

Denbskin varhainen inspiraatio epäilemättä *on* Dawkins. Lukekaa kertauksen vuoksi Sokea kelloseppå ja verratkaa Dawkinsin keskustelua "kompleksisuudesta" varhaisiin CSI:n kuvauksiin. Kyse on termistöä myöten lähdes identtisestä matskusta. Ainoa erä on metafyysisessä spekuloinnissa. Dawkins epäilee "kompleksisuuden" (joka on "specified in advance") olevan tunnusmerkki evoluutioprosessista (joko evoluution suorasa toiminnasta tai evoluution tuottamien aivojen toiminnasta). Dawkins ei tosin esitä tätä intuitiotaan tieteellisenä teoriana. Dembskillähän on tunnetusti ollut hieman toisenlainen tulkinta sekä "kompleksisuuden" alkuperästä että tällaisen intuition tieteellisyydestä.

Minusta ID-liikeen älyllisesti uskottavin(!) ja samalla vaikutusvaltaisin henkilö on Michael Behe. Se kaveri, jonka kirja ihan oikeasti puri yleisöön ja jota kaikki DI:läiset viimeisesnä oljenkortenaan siteeraavat. Se kaveri, joka ei väistänyt "ruuvipenkkiä" Doverissa kun muut kirmasivat kohti kukkuloita.

Johnson on pelkkä varhainen taustahahmo ja retoorikko. Dembski on pieruääniä päristelevä pelle, joka lupaa aina vihdoin viimein vastata kritiikkiin "seuraavassa kirjassaan". Yeah, right.

Paholaisen Asianajaja said...

Minä tunsin melkein sääliä kun luin Dembskin bloggauksen:

http://www.uncommondescent.com/evolution/whos-in-it-for-the-money/

Dembski ei siis ole yhtään katkera siitä miten hänen kirjansa tuottavat. Ei ollenkaan.

Anonymous said...

Sääliä lieventää Dembskin tietoinen käsitteiden sekoittelu. ID-liikettä kritisoidaan siitä, että se saa suoria lahjoitusvaroja konservatiiveilta miljonääreiltä. Se on ymmärtääkseni vähän eri asia kuin menestyminen omilla ansioilla tai vaikkapa sitten perijän asema. Kukaan ei kritisoi Darwin's Black Boxin menestystä eikä sitä, että Behe tulisi toimeen ilman kirjamyyntiäänkin. Kritiikin kohteen Dembski taitaa löytää vilkaistessaan peiliin.

Anonymous said...

Tärkein kannatuksen luoja kenties on:
Phillip Johnson, aloittaja, perustaja, ekana suomennettu (Evoluution maailmankuva), hän rakensi ID:lle oikeudenkäyntejä väistävää strategiaa ICR:n tappion jättämille raunioille. Hän on arvovallaan sulkenut ID:stien suut OEC/YEC:stä, juuri hän sanoo milloin siihen (ID-liikkeen kannanottoon OEC/YEC) on aika..

Ongelma(ni) on hänen mahdollinen dementoitumisensa.. (onko ote jo kirvonnut?), mutta 90-l hän oli juuri se nro uuno joka oli medioiden haasteltavana..

Jos toisaalta aattelee toisella mitalla: "Olenkin ollut koko ajan väärässä, olemme olleet sittenkin väärässä evoluution suhteen.."-suuri kääntymys olisi ehkä ID-liikkeelle tuhoisinta Behen tai Dembskin suusta kuultuna näin vuonna 2008.

Korttini kääntyy hiuksenhienoisesti Beheen..