17.6.08

Evolution: The Challenge of the Fossil Record

Evolution: The Challenge of the Fossil Record, Duane T. Gish

Gishin kirja lupaa paljon heti kättelyssä. Vuonna 1985 kirjoitettu Evolution: The Challenge of the Fossil Record sanoo murtavansa evoluutioteorian perustukset. Gish lupaa, että kaikki evoluutioon liittyvät tieteelliset havainnot voidaan selittää paremmin luomisopin näkökulmasta. Kirja on ohut, mutta Gish on uskollinen kuuluisalle Gish gallop-tyylilleen. Asiat esitetään tiheään tahtiin. Käytännössä kaikki argumentin rakentuvat tiedemiesten teksteistä tehdyin lainauksin. Välillä tosin tukea haetaan sanomalehtien uutisartikkeleista, joissa jokin tieteellinen asia esitetään Gishin kannalta suotuisassa valossa. Evoluutiotutkijat saadaan sanomaan, ettei evoluutioteorialle ole mitään tieteellisiä todisteita, ja teoria on samalla linjalla luomisopin kanssa. Paleontologit sanovat, ettei mitään välimuotofossiileja ole löydetty. Gishin kirja sisältää varmasti kaikki klassiset misquotit. Hän lainaa kokonaisesta kirjasta yhden lauseen, joka näyttäisi kumoavan kaiken mitä tiedämme evoluutiosta. Näitä on setvitty netissä monta vuotta, joten en vaivaudu toistamaan esimerkkejä. Kokeilin kuitenkin nopeaa testiä TalkOriginssin Quote Mine Projektissa. Katsoin E:THFR-kirjan lähteistä yhden nimen; Woodroff. Tarkistin löytyisikö se QMP:stä. Löytyi. Sitten vertaan käyttääkö Gish samaa konteksista repäistyä lainausta kirjassaan. Käyttää.

Muita suosikkeja Gishin repertuaarista ovat seuraavat.

Välimuotofossiileja ei ole löydetty, sillä ne eivät täsmää Gishin käyttämään määritelmään välimuodosta. Fossiilin pitäisi kuulua suoralle kehityslinjalle, ja siinä pitäisi olla puoliksi muodostuneita rakenteita, joilla ei tee mitään.

Geologit ovat olleet tietämättään evoluutioparadigman uhreja käyttäessään indeksifossiileja. Geologisten kerrostumien iät määriteltiin evoluutioajatusten perusteella. Tietenkin koko homma toimii kehäpäättelyllä, jota geologit eivät itse huomaa: fossiileilla määritellään kerrostuman ikä, ja kerrostumien iänmäärityksellä määritellään fossiilien ikä. Harmi vain, että kerrostumien suhteelliset iät määriteltiin vuosikymmeniä ennen Darwinin höpinöitä. Indeksifossiilien (johtofossiilien) käyttämiseen ei tarvita mitään oletuksia evoluutiosta. Kerrostumien järjestys oli ”hakattu kiveen” ennen Darwinia. Fossiileilla saadaan kerrostuman suhteellinen ikä, mutta iänmääritysmetodeilla saadaan absoluuttinen ikä.

Kaikki on tuttua kauraa niille jotka ovat kahlanneet kreationismin loputtomassa suossa. Piltdownin ihminen, Nebraskan mies, jne. Onneksi lukemiseen sijoitetut tunnit eivät menneet aivan kokonaan harakoille. Opin Flipperpithecus-fossiilin taustoista.

En voi väittää, että tämä oli mieluisa lukukokemus, mutta ainakaan minua ei voi syyttää vastapuolen argumenteilta pakoilusta.

No comments: