4.6.08

L. Ron Hubbardin 5 vaikuttavinta valhetta

Cracked.com-huumorisivusto on listannut viisi asiaa joilla kanonisoidaan L. Ron Hubbardin mainetta. Tässä pikainen käännös jokaisesta kohdasta.

5) L. Ron sai syvästi henkisen kasvatuksen, sillä pienenä poikana hänet otettiin mukaan intiaanien seremonioihin. Hänestä tehtiin Blackfoot intiaanien veriveli.

Oikeasti L. Ron asui kaupungissa josta oli 100 mailin matka lähimpään intiaanireservaattiin. Hän olisi kuitenkin voinut tehdä matkan intiaanien luo, mutta kyseinen heimo ei tunnusta tuntevansa sellaisia riittejä joita L. Ron on kuvaillut.

4) All about radiation-kirjassaan Hubbard paljastaa oleensa USA:n ensimmäisiä ydinfyysikoita. Sen lisäksi hän oli myös lääkäri.

Oikeasti Hubbard joutui jättämään collegen kesken huonojen arvosanojen takia. Kirjassaan hän osoitti tietämättömyytensä fysiikasta.

3) L. Ron Hubbard oli suuri sotasankari joka vammautui taistelussa, mutta toipui rampautumisen partaalta.

Oikeasti L. Ron palveli kyllä WWII:ssa, mutta ei kokenut taisteluja. Hänen uransa merkittävin episodi tapahtui Meksikon aluevesillä, jolloin hän päätti suorittaa luvattomia ampumaharjoituksia. Selkkaus aiheutti negatiivisia merkintöjä hänen sotilaspapereihin:

"Consider this officer lacking in the essential qualities of judgment, leadership and cooperation...Not considered qualified for command or promotion at this time. Recommend duty on a large vessel where he can be properly supervised."


2) L. Ron Hubbard eli lääkkeistä ja huumeista vapaan elämän. Skientologit väittävät parantavansa jopa pahimpia huumeriippuvuuksia opeillaan.

Oikeasti Hubbien viimeiset päivät osoittivat miten mies oli elänyt. Hän joi rommia ja nautti samalla "pillereitä". Hänen poika kertoi L. Ronin käyttäneen amfetamiinia, kokaiinia, meskaliinia ja muuta mukavaa. Hubbardin ruumiista löytyi Vistaril-lääkettä, jota käytetään alkoholin vieroitusoireisiin.

1) L. Ron Hubbard kehitti ensimmäisen moraalikoodin joka perustuu maalaisjärkeen. 21 askeleen opas johdattaa sitä noudattavan yhteisön utopiaan.

Oikeasti Hubbard vain kirjoitti muistiin ne opit joita kansat ovat toistelleet tuhansia vuosia. L. Ronin nerokkaisiin moraalioppeihin kuuluvat mm. "Älä murhaa", "Kunnioita ja auta vanhempiasi", "Aseta hyviä esimerkkejä muille", "Älä tee mitään laitonta", jne.

No comments: