21.6.08

Maltillisen Kristinuskon Sukupuutto Euroopassa

Britanniassa on tehty kysely. Tulos on hälyttävä kristittyjen kannalta. Populistinen yleistys tuloksesta on: Kristinusko voi olla poissa vuosisadan sisällä.

Ortodoksijuutalainen Aish-järjestö kyseli brittien näkemyksiä uskonnoista. Neljä kymmenestä vasta olevansa kristitty, mutta saman verran ilmoitti olevansa ilman mitään uskontoa. Vain kolmanneksen mielestä kristinuskoon ja juutalaisuuteen uskottaisiin sadan vuoden kuluttua.

Uskonto ei enää houkuttele sateisen saaren asukkaita. Tutkimukset osoittavat ettei pappien saarnoja kuunnella. Kirkoissa käydään niin vähän, että pian ei ole taloudellisesti kannattavaa pitää kirkkojen ovia auki. Onneksi uskonnollisuus ei ole katoamassa Britanniasta, sillä muslimit eivät osoita nääntymisen vaan kasvamisen merkkejä.

Sama innottomuus uskontoa kohtaan leviää myös Kanadassa. Siellä suurin kirkko joutuu pohtimaan asiaa tarkasti nimetyssä kokouksessa: "Shouldn't the United Church Just Throw in the Towel?" Vapautunut kirkko ei houkuttele Aitoja kristittyjä [tm].

Suomessa trendi on ollut koko 2000-luvun alaspäin.

No comments: