4.6.08

Kevättä tunnustuskopissa

Katolinen messu keskeytyi, kun seurakuntalaiset kuulivat valitusvirren törkeämpää versiota. He avasivat tunnustuskopin verhot ja sieltä paljastui suuseksiä harrastavat ateistit. Gootti-rocktyyliä elävä pariskunta puolusteli tekoaan hieman huonolla logiikalla:

"We are atheists and for us, having sex in church is like doing it any other place."

Uskonnoton asenne ei kuitenkaan tee aktista sen hyväksyttävämpää kirkossa tai lihatiskillä K-kaupassa. Paikallinen piispa on vakuutellut, että koppi tullaan siunaamaan (ja desinfoimaan) synnittömään kuntoon.

2 comments:

Anonymous said...

Kyynisempi arvelisi, että tuossa "aktissa" oli kyse vähän muistakin motiiveista kuin "vastaansanomattomien luonnollisten tarpeiden yllättäminen" juuri kirkon portin kohdalla.

Ideana voisi olla vaikkapa pirullinen "pahkasikajäynä". Mitä hurskaampi synnintunnustaja, sitä vaikeampi hänen on jatkossa koppiin astuttuaan olla ajattelematta "moloa poskessa" -- juuri sellaisella hetkellä kun mielikuvaa vähiten haluaisi ajatella, vaikka kuinkakin paheksuvassa sävyssä.

Onko tällainen kiusanteko sitten röhönaurun paikka, nokkela filosofinen veto, vai typerää toisen vakaumuksen epäkunnioittamista -- ehkä *hieman* kaikkia, mutta kallistun silti vahvimmin jälkimmäiseen. Överiksi meni, ja kyllä tuollaisesta voi antaa koviakin rangaistuksia jos muoti-ilmiöksi muuttuu.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Kovista rangaistuksista en tiedä (Auttaako jumalanpilkkalaki? Ei auta, koska nyt jumalanpilkkaajista tulee sananvapauden uhreja, ja tämä itse asiassa lisää kirkonvastaisuutta. Ainakin itsellä.) Muutoinkin pidän tätä JUURI samana kuin julkisella paikalla sekstaamista. Eli JUURIKIN samaa tuomiota tuosta, kuin sille itsensäpaljastajalle, joka vilautteli kadulla sisarelleni. Eikä mitään "erityisen kovia tuomioita".

Mutta idioottimaista toimintaa silti. Sillä käsittääkseni kirkko on rakennus, jolla on väliä jollekulle toiselle.

Esimerkiksi jos minulla on kerhotilat, en halua että sinne tullaan esimerkiksi julistamaan uskontoa vain sen takia, että hänelle se on paikka mikä hyvänsä.

Itse olen aika kyyninen näitten suhteen. Muistuu mieleen intti, jossa oli sellainen aktiivinen uuspakana, jolla oli käytännössä kaksi puheenaihetta:
1: Se, miten hän oli käynyt muutaman kerran pahistelemassa kirkossa ja toimimassa epäkunnioittavasti.
2: Se, miten kristityt eivät tyypillisesti suvaitse hänen vakaumustaan.

Jotenkin uskottavuus tuollaisessa menee.