18.6.08

Wikileaks & Skientologia

FoxNews hämmästyttää uutisoimalla Wikileaks-sivuston ja skientologian välisestä kinasta. Wikileaks laittoi julkiseen levitykseen skientologien salaista materiaalia: Hubbardin Xenu-kirjoituksia, oppeja joissa skientologista koulutetaan taitavaa valehtelijaa, kaikki kalliit OT-tiedot, jne.

Skientologit lähettivät virallisen valituksen ja uhkailivat lakimiehillä. He vetosivat tekijänoikeuksiin.

Wikileaks ei järkkynyt vaan piti tiedot esillä.

Kuitenkin, skientologien tekemä valitus vaikuttaa oudolta siinä valossa, että he väittävät ettei skientologiaan kuulu mitään Xenu-olentoa, jäsenten muokkaamista valehtelijoiksi, jne. Ja samalla kyseiset tekstit kuuluvat skientologia järjestölle.

3 comments:

Anonymous said...

Pistähän wikileaksin linkki sivustollesi, jotta tietämättömätkin saisivat tietonsa.

Tai sitten linkki vain vilahti silmieni ohi, missä tapauksessa on syytä unohtaa tämä kommentti.

Anonymous said...

http://www.wikileaks.org/wiki/Special:Search?search=scientology

Arhi Kuittinen Finnsanity said...

Korvaamattoman hauskaa mediasotaa.

Eikä mikään uusi ilmiö. Tavallaan.

Markionin oppi demiurgi-jumaluudesta on tämän Xenu-tarinan taustalla. Ja Markionin opin taustalla on ollut zarahutralaisuuden vanhemmat käsitykset (jotka myös olivat Johannes Kastajan oppien taustalla).

Pietarin ja Jaakobin alkukirkkohan kävi aikoinaan myös mediasotaa gnostilaisia lahkoja vastaan, joista mm Markiolaisten oppi kahdesta Jumalasta. Asetelma oli kuitenkin aika erilainen kuin tämä skientologien väistelevä propagandasota.

Markiononin oppikäsitys juutalaisten Jahve-nimisestä materialistisen maailman demiurgi-luojajumalasta on skientologien opin alkuperä.

Markion halusi ohittaa Tooran ja Vanhan testamentin kokonaan, koska ne keskittyivät maallisen, ahneen ja sotilaallisen Jahve-luojajumalan puuhasteluihin. Markionin (ja muiden gnostilaisten mukaan) mukaan Jeesus ei puhunut Jahvesta vaan korkeimmasta jumaluudesta, joka ei vaatinut sotaa ja uskonnollisia uhreja.

Gnostilaiset voitettiin sitten lopulta uhkailulla ja tappamalla Jaakobin kirkkokunnan voitettua valtiokirkon, katolisen kirkon statuksen. Inkvisitio perustettiin sinä päivänä kun valtikirkko status saavutettiin.

Skientologien oppi ei kuitenkaan ole lainkaan yhtä rationaalinen ja filosofinen kuin Markionin oppi vapaan yksilön sielusta ja pyhimmän Jumalan etsinnästä Jahve-uskonnon takaa.

Xenu on todella löperö scifi-kopio Markionin eksistentiaalisesta jumaluuspohdinnasta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Markion

http://www.wikileaks.org/wiki/Scientology_cult_Hubbard_Class_VIII_Xenu_transcripts_1968


-