28.6.08

Discovery Instituten kanta suunnittelijaan

Dembski on ehkä vahingossa lipsauttanut ilmoille Discovery Instituten kannan siitä kuka on tuo enigmaattinen älykäs suunnittelija.

Discovery Institute’s persistent stress on humans being made in the image of God and that not being a privilege extended to the rest of the animal world makes more and more sense.


Mutta ID ei ota kantaa siihen kuka on suunnittelija. Discovery Institute taas mieltää suunnittelijan Jumalaksi.

Tämän vastapainoksi Louisinanan kuvernööri Bobby Jindal on allekirjoittanut Discovery Instituten laatiman akateeminen vapaus-lain. Nyt osavaltion julkisissa kouluissa saa opettaa "puolesta ja vastaan" evoluutiota. Materiaalien täytyy tosin olla tieteellisiä, eikä uskontoja saa samalla opettaa.

1 comment:

Anonymous said...

DI perustettiin teistien toimesta, eikä ole missään vaiheessa ollut epäselvää se, että mihin DI:n johto uskoo.

DI:n, samoin kuin monien sen työntekijöidenkin (tai suurimman osan heistä; kaikki DI:n työntekijät kun eivät usko Jumalaa olevan edes olemassa) näkemys on kuitenkin, ettei intelligent design -argumentein voida todistaa Jumalan olemassaoloa, koska argumentti jättää mahdollisuuksia muuhunkin. DI oli alunperin selvästi vahvemman teistisen argumentin kannalla, mutta vasta-argumenttien myötä kanta heikkeni.

Toisen tarinan mukaan kyse on ollut pelkästään vain politiikasta ja lainsäädännöstä, ja siksi DI:n johto ei enää väitä, että suunnittelija on välttämättä Jumala.