7.6.08

Rokotteiden vastainen kampanja kuumenee

Yhdysvalloissa järjestettiin yli tuhat protestoijaa kerännyt mielenosoitus rokotteita vastaan. Järjestäjien mukaan he eivät kuitenkaan ole vaatimassa rokotteiden kieltämistä, vaan niiden muuttamista turvallisiksi. Eli kaikki rokotteissa olevat myrkyt pitäisi poistaa. Itse sanoman pitäisi olla siis rokotteiden turvallisuus, mutta taustalla kaikuu rokottamisen lopettaminen. Puheissa ei uskalleta suoraan vaatia lopettamista. Sen sijaan puhutaan kuinka omia lapsia ei enää rokoteta, eikä rokottamista enää suositella tutuille perheille. Puheissa voivotellaan, että edes tulevaisuudessa ei tule olemaan täysin turvallista rokotetta. Samat ihmiset toivovat, ettei tulevaisuudessa tarvitsisi käyttää rokotteita. Ja aina muistetaan niitä onnettomia lapsia jotka kärsivät autismista.

Mutta he eivät missään nimessä vastusta rokottamista. Ei-ei-ei.

Green Our Vaccines.

Bannereissa viestit vetivät yhtäläisyyksiä kärkkäisiin mielipiteisiin. Stalin, Mao ja Hitler saavat toimia vertauskuvana lasten terveydenhuollolle, joka "ei anna tietoa ja valinnanvapautta". Tietenkin rokotteet ovat syy autismiin. Useat kyltit esittivät lasta joka on autistinen ja hänet on rokotettu. Jotkut sanoivat, että rokotteet voivat tappaa. Tai "Hallitus myrkytti lapsesi." Jotkut vaativat rokotteita vapaaehtoiseksi, sillä Amerikkahan on vapauteen perustava maa.

Tapahtuma ei saanut medianäkyvyyttä, sillä Barackin ja Clintonin välinen maratooni sai päätöksensä samaan aikaan. Tämä siitäkin huolimatta että Jim Carrey ja Jennifer McCarthy kulkivat mielenosoituksen kärjessä.

No comments: