9.6.08

Rokotteet ovatkin vaarallisia

Toukokuussa Ukrainassa peräti reilu 90 ihmistä (joista 87 lapsia) joutui sairaalaan saatuaan rokotteen. Uutisissa yhdistetään myös 17-vuotiaan pojan kuolema tuhkarokkorokotteen saamiseen. Rokotuskampanja pistettiin heti jäihin.

Ukrainan hallitus järjesti tutkimuksen asiasta. He eivät löytäneet kuolleen pojan ja rokotteiden välistä yhteyttä. WHO on suosittelemassa rokotuskampanjan pikaista aloittamista. Kaksi vuotta sitten seitsemän ihmistä kuoli niihin tauteihin joita voisi estää rokotteilla. Jos rokotuskampanjaa ei saateta loppuun, niin ensi vuonna on odotettavissa uusia kuolemantapauksia.

Näyttäisi kuitenkin siltä, että käytetyt rokotteet tuottivat tuoreen kohun. Syynä voi olla pilaantuneet rokotteet. Rokotteet oli valmistettu Intiassa. Ohjeiden mukaan niiden värin olisi pitänyt olla vaaleanpunainen. Se oli kuitenkin keltaista kun oppilaita rokotettiin. Rokotteita antavat hoitajat huomasivat eron, mutta olettivat heille annetun ohjeen olevan subjektiivinen tulkinta väristä, joten keltainen ehkä sopi vaaleanpunaiseksi:

“Doctors gave instruction before vaccination and explained ZA 26-X vaccine had to be pink. But when I began to vaccinate pupils, I saw it was fallow. I noticed it but I did not pay much attention to it. Often people describe colors in different way, you know”


Tutkinta on kesken ja varmasti jonkun pää päätyy hopealautaselle. Vastaavaa rokotetta on annettu sadoille tuhansille vuosien ajan, mutta Ukrainan kaltaista tilannetta ei ole ilmaantunut aikaisemmin. Pilaantunut erä vaikuttaa siis todennäköiseltä selitykseltä.

5 comments:

AaJii said...

"Vastaavaa rokotetta on annettu sadoille tuhansille vuosien ajan"

Oliskohan aikuisiän lukihäirään joku rokote? Luin nimittäin ensin tuon yllä olevan että "rokotetta on annettu sadoille tuhansien vuosien ajan" ja tämän kommentin tarkoituskin oli aluksi viilata pilkkua rokotusten historiasta. Onneksi luin uudestaan! :-)

Olikos niin, että tämä rokotevastaisuukin liittyy joihinkin äärikristillisiin lahkoihin? Miten mulla on sellainen mielikuva.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

En usko että liittyy ääriuskontoihin eniten. Toki siis näitä on: Tuo sivusto on ainakin legendaarista mainetta saanut.

Minusta kuitenkin näyttää että se on ainakin suomessa enemmän "vasemmistolaisten New Agereiden" heiniä. Eli se jengi joka kannattaa luontaishoitoja, värikristalleja ja muita vastaavia, jotka äärikristilliset tuomitsevat Harry Potterin kanssa. Samasta syystä itse asiassa.. Ei siksi että kyseessä olisi välttämättä bullshit vaan sen takia että kyseessä on väärä uskonto. Eli osa heistä uskoo että noituus oikeasti toimii - siinä vain komennellaan demoneja ja muita pahoja voimia ja voima tulee Saatanasta..

Paholaisen Asianajaja said...

En ole törmännyt äärikristillisiin piireihin näissä rokoteasioissa. Enemmistö on noita Hämäläisen mainitsemia NewAge-piirejä. Melkein kaikki "ei-holistisen" lääketieteen keinot nähdään siellä ihmisen luonnollisen tasapainon sekoittamisena.
Toistaiseksi suomalaiset antirokoteryhmät eivät ole aktivoituneet Britannian ja USA:n tasolle.

AaJii said...

OK. Mielikuvani on siis ollut harhainen. :-)

MrKAT said...

Hollannissa erää(t) uskovaislahko(t) kieltäytyy rokotteista ja n. 1999-2000 vuosi sitten siellä puhkesi tuhkarokkoepidemia.

(Muistelisin siellä vuosikymmeniä aiemmin olleen myös difteria? epidemiankin, en tosin tästä löytänyt netistä infoa).

USAssa uskovaiset suhtautuu kielteisesti erik. papilloomavirus-rokotteeseen(HPV), koska se liittyy seksiin.

USAssa uskovaisten pyytämät rokotusvapautukset (sallittuja useimmiten) ovat lisääntyneet mm. Massaschusettsissa 0.24%:stä 0.60%:iin kymmenessä vuodessa.