24.7.08

HAHAHhaHaaHahaAhahaHaHaAHahaHahaHAAH
Vaikea arvata minkä elokuvan menen tänään katsomaan Tampereella klo 21:30. Aivan, High School Musical 2.

No okei. Valehtelin. HeeheehEHeheHeheHEeHeheHEehEHe!

Käväisin katsomassa Yön Ritarin.

Yleisö taputti lopussa. Syystäkin. Dark Knight oli huomattavasti parempi kuin Batman Begins. Tarinassa oli enemmän kerroksia. Enemmän käänteitä. Enemmän sankareita. Enemmän roistoja. 2,5 tunnin pituus ei tuntunut pakaroissa, sillä leikkaus vie tarinaa eteenpäin ripeästi.

Kotiin ajaessa muistelin erästä Empire-lehdessä ollutta haastattelua, jossa Michael Caine muisteli kuvauksia. Bruce Wayne ja Alfred katsovat televisiosta Jokerin tekemää kotinauhaa. Nauha ei ollut sieltä hauskimmasta päästä. Panttivanki istuu sidottuna tuoliin. Hän kertoo nimensä ja itkee. Mies katselee epätoivoisena ympäriinsä. Jokeri pitelee kameraa ja kyselee kysymyksiä ja selittää uusinta juonta. Panttivanki vapisee ja itkee lisää. Jokeri ei tykkää. Hän käskee miestä;

"LOOK AT ME!"

Siinä kohtaa puristin käsinojaa, sillä ääni on todella pelottava. Kuin suoraan Paholaisen kurkusta. Ei siis ihme, että Michael Caine unohti vuorosanansa ensimmäisellä katselukerralla. Jokerin tekemä nauha on niin karmiva. Surprise.

Jotkut ovat valitelleet, että Jokeri on epälooginen. Toisaalla sanoo ettei ole juonija, vaan tekee asioita siksi, että se on hauskaa. Nämä tyypit ovat unohtaneet, että Jokeri ei epäröi valehdella silloin kun se sekoittaa vastustajaa. Pieni ripaus totuutta sekoittaa soppaa lisää. Se on hänen valttinsa. Elokuvan aloittava pankkikeikka on juuri sopiva alustus Jokerin ajatusmaailmaan.

"Introduce a little anarchy, you upset the established order, and everything becomes chaos. I am an agent of chaos. And you know the thing about chaos, Harvey? It's fair."

2 comments:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Meikkinne Nuorentaa Teitä. Paksulla puuterikerroksella saattaa Me Naisien mukaan kuitenkin olla painoa lisäävä vaikutus. (Kunhan meikkiä on vain riittävästi.)

Kannattaa kiinnittää huomiota myös huulipunan rajaukseen. Laaja meikkialue korostaa huulia, mikä taas näyttää leventävän hymyä.

Sähis said...

Oli kyllä erittäin hyvä elokuva. Jokeri oli yksi parhaimmista elokuvahahmoista mitä olen koskaan nähnyt. Repesin hyvin kovaääniseen räkänauruun kohtauksessa, jossa Jokeri käppäilee sairaalasta juuri räjäytettyään sen. Kohtaus on jotenkin niin ironinen.

Suosittelen elokuvaa lämpimästi kaikille.