25.7.08

Paavi sai kirjeen

Katoliset järjestöt vetosivat paaviin ehkäisyn sallimiseksi

STT, Reuters Yli 50 katolista järjestöä teki perjantaina harvinaisen avoimen vetoomuksen paaville ehkäisyn sallimisen puolesta. Järjestöjen allekirjoittama avoin kirje julkaistiin puolen sivun ilmoituksena Italian suurimmassa sanomalehdessä Corriere della Serassa.

Paavi Benedictus XVI:lle osoitetussa kirjeessä sanotaan, että katolisen kirkon ehkäisykiellolla on ollut "katastrofaalinen vaikutus köyhiin ympäri maailman". Kirjeen mukaan kielto on vaarantanut monen naisen elämän ja altistanut miljoonat hiv-tartunnalle.

Koska useimmat katoliset joka tapauksessa käyttävät ehkäisyä eivätkä koe tekevänsä syntiä, on kielto järjestöjen mielestä "täydellinen epäonnistuminen".


Etujärjestöjen pyynnöt eivät kuitenkaan saa aikaan vastakaikua. Ainakaan heti. Katolisessa kirkossa näin suuret linjanmuutokset tapahtuvat useiden vuosikymmenten aikana. Vetoaminen siihen, että jotkut katoliset käyttävät kiellosta huolimatta kondomia ei hetkauta, sillä se vain osoittaa kuinka suuri synti on kyseessä. Kiellon seuraukset ovat kuitenkin kovia, mutta eivät kovin yllättäviä. Tehtiinhän päätös vanhojen miesten yhteisellä päätöksellä. Siinä ei naisten oikeassa elämässä kokemat huolet paljon paina.

No comments: