23.7.08

Evankelista realismia

Löysin tänään blogin, joka siirtyi heti suosikkeihini. Evangelical Realism käsittelee juuri niitä asoita joista olen kiinnostunut. Jatkuvana sarjana on mm. The Irrational Atheist-kirjan kritisoiminen ja Vox Dayn blogin seuraaminen. Deacon Duncan-nimimerkki tekee harrasta työtä, jota voin vain kadehtia ja jota en enää oikein jakse tehdä.

Itse lupasin viime viikolla kirjoittaa siitä peliohjelmoija-skenaariosta. Ainoa asia joka minusta oli huomionarvoista siinä, oli se, että skenaarion perustelee aikas hyvin miksi kristinuskon Jumalan ei tarvitse olla kaikkivoipa ja kaikkitietävä (siinä mielessä kuin näiden ominaisuuksien hahmottaminen onnistuu). Näinhän voimme päätellä siitä mitä Vanhassa testamentissa kerrotaan Jumalasta. Jumala kykeni luomaan elämää ja maailmankaikkeuden. Hänen täytyy olla jatkuvasti paikalla valvomassa mitä lapset tekevät. Useimmat asiat hoidetaan lasten välityksellä. Mutta Jumala olisi kuitenkin huomattavasti mahtavampi kuin keskiverto räyhähenki, vaikka ei hallitsisi aikaa ja avaruutta täydellisesti.

Ohjelmoija voi vaikuttaa mahtavalta ja pelottavalta tyypiltä pelimaailman hahmon edessä. Ohjelman ulkopuolella ohjelmoija on kuitenkin energiajuomaa ryyppäävä

Tietyissä skenaariossa ohjelmoija voi vaikuttaa kaikkivoivalta, vaikka ei oikeasti olisi. Tämä on se olennainen opetus ohjelmoija-skenaariossa. En esittänyt asiaa niin elegantisti kuin toivoin. Pahus.

Noh. Opin juuri äsken, että eräs tuttava on tehnyt itsemurhan, joten jätän asioiden pohtimiset vähemmälle tällä viikolla.

No comments: