6.7.08

DaveScot ja ID:n selitysvoima

UncommonDescentin kommenteissa voi nähdä vilauksen siitä kuuluisasta selitysvoimasta jota Intelligent Design tarjoaa tieteelle. Ensin täytyy hieman selittää taustoja. IDeisteillä oli oma parodiasivusto: The Brites. Sen tasosta ja huumorista voidaan väitellä, mutta se ei olekaan nyt tärkeää. Tärkeintä on se, kuka kirjoitti näitä humoristisia sutjauksia. Nimimerkki oli Galapagos Finch. Eräs episodi paljasti, että kyseessä on Baylor yliopistossa oleva Robert Marks.

DaveScot liittyy kuvioon, kun hän editoi erään toisen kirjoittajan kommenttia:

The only information I have on the matter is what Oleg posted on After The Bar Closes. Ironically Oleg unknowingly used the Explanatory Filter and reached a design inference based on the evidence. Presuming the evidence was valid I believe the design inference is indisputable. -ds


Hahhaa! Miten ironista. Darwinisti käytti Selityssuodatinta saadakseen selville kuka on Galapagos Finch-nimimerkin takana. Mutta tästä pulpahtaa pinnalle eräs epämieluisa kysymys. Eivätkös Dembski ja kumpp. ole toitottaneet meille vuosikymmenen verran, että selityssuodatin kertoo meille vain jonkin asian olevan arvoituksellisen älyn tuotosta, mutta ei kerro meille mitään älyn henkilöllisyydestä?

Kaikella todennäköisyydellä DaveScot oli vain humoristisella tuulella.

No comments: