11.7.08

Kukkahattutädeille ihmettelemistä

Pari vuotta sitten DragonBall Z-manga loi otsikoita. Kauhistelua aiheuttivat pienen pojan pippelin vilahtaminen ja viittaukset naisen kourimiseen. Kansanedustaja Päivi Räsänen vaati moraalittoman materiaalin poistamista kaupoista.

Nyt hyllyillä notkuu metreittäin mangaa. Sekaan on eksynyt myös korealainen (ei siis manga, vaan manhwa) tulkinta villistä lännestä ja teologiasta:

PriestAmerikan länsiosien rajaseudulla pahuuden verho uhkaa peittää alleen koko ihmiskunnan. Langenneen arkkienkeli Temozarelan palvelijat raivaavat tietä pimeän herransa ylösnousemukselle. Yksi ainoa mies seisoo maailmanlopun tiellä: Ivan Isaacs, langennut pappi, joka myi sielunsa Belial-paholaiselle vastineeksi voimista taistella pahuutta vastaan. Tappavalla miekalla ja hopealuodeilla varustautunut Ivan antaa kerettiläisille verisen kasteen pyhiinvaellusmatkallaan kohti ihmiskunnan pelastusta.


Omasta hyllystä löytyy kaikki toistaiseksi ilmestyneet pokkarit. Jos tämä sarjakuva ei herätä närästystä samoissa kukkahattutädeissä, niin systeemi on mätä. Priestin tarinassa kuvataan demoneja, zombeja ja muita kauheuksia. Siinä suoritetaan teloituksia, raajojen repimistä, puukottamista, synkkiä rituaaleja, itsemurhia, jne. Viattomia teurastetaan ilman armoa.
En siis voinut mitenkään vastustaa houkutusta.

Onhan sekaan heitetty vähän tarinaakin. Kerronta hyppelehtii tulevaisuuteen ja menneisyyteen, kun taustoja yritetään selvittää. Jotkut albumit ovat vain pikakelaamisen arvoisia, toisissa taas meno on niin rajua, että se pitää lukea heti uudelleen. Taso vaihtelee, mutta onneksi se pysyy korkealla. Jos tuosta nyt sai mitään selvää.

Onneksi Priestillä on ikäraja: 16v. Näin perheen pienimmät tietävät, ettei kyseistä sarjakuvaa saa selata.

2 comments:

Anonymous said...

Olen pitkään miettinyt, että millaisen hysteerisen vastaanoton esim. Garth Ennis'in "Preacher" saisi koto-Suomessa, jos se käännettäisiin.

Ko. sarjakuvamaakarin tietävät arvaavat, että kyseessä on teos, johon on tungettu kaikki mahdollinen shokkitrollaava tavara ja DaVinci-koodia "paremmin" toteutettu "Jeesuksen jälkipolvi"-idea.

Ja jättikokoinen lihan himoja ylistävä... ööö... nainen. Ew.

Mietin vaan, että lähtisikö siitä sitten uusi jumalanpilkkatapaus tutkintaan. Olen itse ollut yhdessä esikuulustelussa kuultavan todistajana mukana ja se oli omalla tavallaan huvittava kokemus...

Anonymous said...

Sensuroidaan samalla raamattukin, sovinismia, insestiä, väkivaltaa ja kansamurhaa sisältävä täysin fiktiivinen teos.