10.7.08

Aito Expelled-esimerkki

Eräs oppilaitos on potkimassa pihalle opettajaa. Syynä virallisen dogmin ohittaminen. Yllättäen syynä ei olekaan opettajan pro-ID ajatukset, vaan halu ottaa Raamattu vähemmän kirjallisena Totuutena. Peter Enns on mennyt sanomaan oppilailleen, että ihmisellä on ollut oma vaikutuksensa Testamenttien sanomaan. Skandaalimainen teko. Westminsterin teologinen seminaari on hieman tiukempi tulkinnoissaan kuin esim. Suomen evlut. kirkko:

The real issue, administrators say, is whether Enns violated the oath he took when he joined the faculty 14 years ago.

The oath requires all faculty members to pledge they will not "inculcate, teach or insinuate anything" contrary to the 1646 Westminster Confession of Faith, the core creed of the Presbyterian faith.

That lengthy creed begins by proclaiming the "infallible truth" and "entire perfection" of Holy Scripture, whose sole author is God.


Oppilaitos on ilmoittanut, että se vain haluaa ylläpitää laitoksen teologista arvokkuutta. Joulukuussa pidettävässä palaverissa kuullaan Ennsiä ja muita opettajia.

Tapauksesta on kehkeytymässä suurempi kiista. Jotkut rahoittajat eivät suostu antamaan lisää rahaa oppilaitokselle ennen kuin Enns on saanut potkut. Kyseessä on miljoonat dollarit.

4 comments:

Markku said...

Jos olisin ollut päättämässä, olisin ehdottomasti ollut erottamisen kannalla vaikka tukien menettämisen uhkaa ei olisi ollutkaan.

Markku said...

Yliopisto on markkinoinut itsensä Westminster-katekismuksen mukaan opettavana yliopistona. Uutisesta luettavat kommentit ovat räikeästi Westminster-katekismusta vastaan. Olla erottamatta professoria olisi syyllistyä valheelliseen markkinointiin.

Paholaisen Asianajaja said...

Westminsterillä näyttäisi olevan hyvä syy erottaa opettaja. Asenteet koulun ulkopuolella ovat kuitenkin muuttumassa asteittain, jos moni oppilas on opettajan puolella. Kokeilen muistaa seurata tilannetta joulukuussa.

Anonymous said...

Ongelmat ovat yleensä laajempia ja moniuloitteisempia kuin uutisissa kerrotaan.

Mutta jos esim. Vapaa-Ajattelijoiden liiton palkkalistoilla oleva´työntekijä kääntyisi kristityksi, kenkää tulisi virasta. Sellaista se on tunnustuksellisissa yhteisöissä, joissa viran ehtona on tunnustuksellisuus. Ja minkä ehdon virkaan astuessaan henkilö myös tietää.