19.11.08

Integratiivinen lääketiede tappoi

Ei varsinaisesti aseella, vaan antamalla vastuutonta lääketieteellistä neuvoa diabeetikolle. Homeopaatti ei uskonut omiin lääkkeisiin. Susan Finn ajatteli, että hunaja olisi mitä mainioin lääke loukkaantuneeseen jalkaterään. Parantajana itseään elättänyt Russel Jenkins kun ei katsonut hyvällä oikeaa lääketiedettä. Jenkins teloi jalkansa kotona. Hänen "sisäinen ääni" neuvoi hakemaan apua jostain muualta kuin lääkäriltä.

Hunaja ei toiminut. Diabeetikkona Jenkins on alttiimpi juuri sille mitä tapahtui. Varpaaseen muodostui kuolio. Kuolion eteneminen on nähtävissä ja lemuamassa parin päivän ajan.

Homeopaatti oli se viimeinen raja, jossa toimivaa apua olisi voitu antaa. Jos Finn olisi vain uskaltanut sanoa hiukan vastaan Jenkinsille. Finn näki, että varvas oli muuttanut väriä ja haistoi alkavan kuolion. Hän ei suositellut lääkäriin menoa ja jälleen yksi "vaihtoehtoinen" kuolema lisätään What's The Harm-sivustolle. Mutta toisaalta, ihmisillä on oikeus uskoa kaikkeen mitä he haluavat. Jenkinsin vankkumaton usko reikiin ja vyöhyketerapiaan kantoi loppuun asti.

Lopullinen syy ei jää kenenkään yksilön harteille. Ainakin kolme ihmistä kantaa osan syyllisyydestä: Jenkins itse, homeopaatti Finn ja Jenkinsin puoliso.

Ai niin. Jenkinsin puoliso oli sairaanhoitaja, mutta hänkään ei passittanut miestä sairaalaan tai kutsunut lääkäriä paikalle. Nyt Jenkinsin leski pyörittää Quiet Mind Centreä.

1 comment:

Anonymous said...

Eihän tällä jutulla ole mitään tekemistä integratiivisen lääketieteen kanssa.