22.11.08

Evoluutio.com

Käytin eilen pari minuuttia Evoluutio.comin selaamiseen. Kreationismisivuston tason voi tarkistaa aina tietyistä aiheista. Onko yksinkertainen perusasia hoidettu oikein vain väärin? Tällä kertaa huomasin, että tuolla on oma sivu surkastumista. Jos evoluutiokriittinen sivusto ei saa oikein evoluutioteorian kannalta helppoa asiaa, niin sivustoa ei kannata selata enempää.

Evoluutio.com sanoo surkastumista näin:

Alkujaan ihmiskehossa oli evoluutikoiden erehtymättömän tieteen nimissä n.200 surkastumaa. Nyttemmin luku on pienentynyt vain muutamaan kiistanalaiseen elimeen. Surkastumina sanotaan elimiä, joille ei ole juuri mitään funktiota tai jonka funktio rakenteeseen nähden on hyvin vähäinen.


Ja sitten on lista elimistä, joilla on kuin onkin funktio. Joten surkastumilla ei voi perustella evoluutiota.

Valitettavasti Evoluutio.comin käyttämä surkastuman määritelmä ei ole kovin tarkka. Pelkkä elimen toimimattomuus, kun ei liity evoluution kannalta olennaisiin asioihin. Miksi pelkkä toimimattomuus kertoisi meille jotain lajin edeltäjistä? Evoluution kannalta olennainen määritelmä ei ole salaisuus tai vaikea tajuta.

Ehkä jaksan selata lisää Evoluutio.comia ensi vuonna.

2 comments:

Anonymous said...

"TEEMUN EVOLUUTIOKRIITTINEN" sivusto on muutenkin kreationistien kentällä varsinainen pohjanoteeraus. Hämmästyttävää, että tuolla tietopohjalla voi edes kuvitella kykenevänsä ottamaan kantaa evoluutioteoriaan.

Anonymous said...

Eipä liioitella. Teemun hengentuote on hörhökertoimeltaan YEC-blogien hyvää keskitasoa. Sellaista reipasta kasarimeininkiä, jossa ei pollaa turhalla tiedolla rasiteta, mutta lainataan äänijänteet toisten, vähän englannintaitoisempien kovaääniseksi.