6.11.08

Jehovan todistajat tarjoavat vastauksia

Kolkuttajat ovat olleet liikenteessä. Lattialtani löytyi "Haluaisitko tietää totuuden?"-pamfletti. Ihmisten päitä vaivaavat kysymykset saavat vastauksia.


Välittääkö Jumala todella meistä?


Maailmassa on julmuutta ja epäoikeudenmukaisuutta. Jotkut opettavat, että kärsimykset ovat Jumalan tahto.

Pamfeltti valistaa:

"Jumala ei koskaan aiheuta pahaa. [...lainauksia Raamatusta...] Toteuttaakseen tarkoituksensa Jumala on tehnyt hyväksemme todella paljon, mikä kertoo siitä, että hän välittää meistä syvästi."


Vastauksena tuo on aika epätyydyttävä. Maailmassa on pahuutta, mutta Jumala ei vaivaudu korjaamaan tilannetta. Jehovan todistajien vastaus näyttäisi olevan, että pahuus ei tule Jumalasta, mutta se on osa hänen Suunnitelmaa. Esim. Asevalmistaja ei itse ammu ihmisiä maailmalla, tai aiheuta sotia, mutta ne kyllä sopivat hänelle.

Seuraava kysymys käsittelee sotien ja kärsimysten loppua. Loppuvatko ne koskaan?

Jehovan todistajien mukaan ne kyllä loppuvat, mutta joskus hämärässä tulevaisuudessa. Vastauksena kirjaimellisesti lupaava, mutta ei taaskaan tarjoa mitään konkreettista. Yhtäläisyydet 10-14-08-liikkeeseen ovat selvät.

Kolmas kysymys onkin mielenkiintoisempi.


Mitä meille tapahtuu, kun kuolemme?


Helvetin lieskat ja kuolemanjälkeinen angsti eivät sovi Jehovan todistajien teologiaan. He opettavat näin:

"Kun ihminen kuolee, hän lakkaa olemasta. "Kuolleet eivät tiedä yhtään mitään", sanotaan Saarnaajan 9:5:ssa. Koska kuolleet eivät tiedä eivätkä tunne mitään, he eivät voi vahingoittaa - eivätkä auttaa - eläviä."


Kuolleet eivät siis päädy pakastimeen tai koomaan. He lakkaavat olemasta. Ruumis mätänee. Jäljelle jää tomua ja varjoja. Käytän itse samaa teologiaa kuolemanjälkeisestä elämästä. Kuoleman jälkeen ihmisellä on yhtä paljon kärsimystä kuin ennen hedelmöitystä.

Seuraava kysymys.

Onko kuolleilla mitään toivoa?

Ihmiset haluavat ikuista elämää. Onko Jehovan todistajilla sitä mitä kansa haluaa?

"Suurin osa kuolleista saa ylösnousemuksen. Jeesus lupasi, että "muistohaudoissa olevat - - tulevat esiin". Ylösnousemuksen saavilla on mahdollisuus elää paratiisissa maan päällä. Tämä on sopusoinnussa Jumalan alkuperäisen tarkoituksen kanssa. Yada yada."


Nyt ihmiset eivät sittenkään "lakkaa olemasta" vaan heräävät henkiin. Kaikkivaltias saa tehdä mitä haluaa. Mutta Hän ei viitsi nousta sohvalta aivan kaikkien tapahtumien takia.


Its all part of the plan, kuten Jokeri sanoi

Sitten kysellään rukoilusta. Lyhyt vastaus on, että Jumala vastaa sellaisiin rukouksiin jotka Hän hyväksyy. Eli rukoukset toteutuvat silloin, kun ne olisivat toteutuneet osana Jumalan suunnitelmaa. Eli kun joku rukoilee pelastusta vaarasta, mutta se ei saavukaan, niin kurja kuolema oli osa Jumalan suunnitelmaa. Ei taaskaan vaikuta kovin tyydyttävältä vastaukselta.

Lopussa on se pakollinen, eli oman opin ylivoimaisuuden korostaminen. Jehovan todistajien opeilla voit olla oikeasti onnellinen. Kun uskot kuten he, niin olet löytänyt "onnellisuuden avaimen." Kiitos, mutta olen jo onnellinen materialistisen ateismini kanssa. Outoa mutta totta. Teidän ei tarvitse tulla kotiini asti.

3 comments:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Meilläkin kävivät. Itse asiassa kahteen kertaan. Vittuilin kohteliaasti. Minun olisi pitänyt tosin tehdä oma osani. Suljettu ovi. Jehovan Todistajat näkevät niitä paljon. Tee sinäkin oma osasi!

Sohvi said...

Olet ilmeisesti lueskellut kyseisiä lehtiä kuitenkaan sen tarkemmin panutumatta asioihin. Haluaisin hieman valaista näkemyksiäsi sillä ne ontuvat. Ensinnäkin kärsimyksistä. Se että maailma on sekaisin johtuu ainoastaan ihmisistä itsestään. Mutta jätit lainauksesta pois sen olennaisimman "Jumala on itse rakkaus" joka tarkoittaa sitä että jos jumala on itse rakkaus,eikö ole mahdotonta että hän haluaisi aiheuttaa käersimystä ihmisille ja maapallolle jonka hän on luonut? (jos oletetaan luomis teoriaan) Muualla raamatussa käy ilmi että jumalalla on määräaikansa kaikelle,myös sille pahuudelle. Siellä käy myös ilmi ettei edes Jeesus joka on jumalan poika ei tiedä sitä päivää eikä hetkeä jolloin "loppu" tulee. Kuolemasta sen verran että juuri niinkuin lainaamassasi kohdassa käy ilmi ettei kuollut tiedä mistään mitään,aivan niinkuin tajuttomuus. Myös käy ilmi että sielu ja ruumis ovat yksi ja sama asia jolloin kun ihminen on kuollut hänestä ei irtoa sielua mihinkään. Loppuosa jakeesta liittyy jo spiritismiin.Toivon että otat asioista enemmän selvää ennenkuin tuot julki ajatuksia jotka paljastavat vain sen ettet tiedä asioista tarpeeksi. Asiaa ei myöskään auta se että suhtaudut näköjään aivan kaikkeen jo valmiiksi skeptisesti.

Paholaisen Asianajaja said...

"Jumala on itse rakkaus"

Olen kuullut ja lukenut tuon lukemattomia kertoja. Vieläkin se on minulle täysin outo lausahdus.

Jumala rakastaa meitä kaikkia suunnattomasti.

Se rakkaus vain näkyy parhaimmillaan sattumanvaraisesti, jos silloinkaan.

Toisaalta, en henkilökohtaisesti haluaisi kansanmurhaajan antamaa rakkautta. Olen siinä mielessä rajoittunut. Älä missään nimessä lue tätä siinä mielessä, että minä jotenkin "vihaisin" Jumalaasi. Se on vain yhdentekevä vaihtoehto näiden satojen muiden jumalolentojen seassa.

"Toivon että otat asioista enemmän selvää ennenkuin tuot julki ajatuksia jotka paljastavat vain sen ettet tiedä asioista tarpeeksi.

Olisivatko jehovantodistajat valmiita tulemaan kotiini? Voisivatko he selittää mihin opit perustuvat ja kertoa vastauksia? Voi kuinka kätevää!

Asiaa ei myöskään auta se että suhtaudut näköjään aivan kaikkeen jo valmiiksi skeptisesti."

Totta. Skeptisyys on jostain ihmeellisestä syystä (pun intended) hankaloittanut uskonnollisen elämän aloittamista.