30.5.10

Kreationismi pulassa Suomessa

Biokemisti Pauli Ojala on tunnettu kreationismin puolustaja Suomessa. Jos kestät niin lukaise hänen kotisivua. Ojala on argumentoinut todella ahkerasti kehitysoppia vastaan. Sen ylivalta ja viattomien lasten aivopesu kuitenkin jatkuu Suomessa. Tilanne ei ole muuttunut paremmaksi, sillä nuoren maailman kreationismia ei oteta vakavasti akateemisissa piireissä. Mikä on tietenkin vain darwinistien kamalaa sortopolitiikkaa! Mutta nyt tilanne on kahta kauheampi Ojalan kaltaisille tosiuskovaisille.

Kristillinen kirjakustantamo Perussanoma on hartauskirjallisuuden veteraani. Sen lisäksi se julkaisee uutta kirjasarjaa: Ja Jumala loi tieteen.

Ja Jumala loi tieteen... -sarjan kirjat ovat monella tavalla poikkeuksellisia. Uskosta ja tieteestä ei ole puhumassa uskonnon ammattilainen, joka samalla puhuisi myös nykytieteen puolesta – tai niin kuin monesti, sitä vastaan. Toisaalta kirjoissa ei puhu tieteen ammattilainen, joka ajattelisi tieteen kykenevän ratkaisemaan myös kaikki uskontoon liittyvät yhtälöt – ja päätyisi pitämään uskoa perusteettomana tai turhana kuvitelmana. Sen sijaan sarjan kirjojen tarkoituksena on antaa asiantuntijoiden itse puhua omista aloistaan, teologi teologina, tieteilijä tieteilijänä, joskin kumpikin on positiivisesti kiinnostunut toisesta.


Kirjasarjasta puuttuu kuitenkin jotain. Pauli Ojala on tarkka mies. Hän tietää minkälaisen uhrauksen Perussanoma on tehnyt. Kirjoissa ei ole evoluutiokritiikkiä eikä kreationismia ylistetä!

Koska aihe on näin nostettu keulakuvaksi uuden kustannustoimikunnan johdon taholta, on valtava pettymys että kirjat hylkäävät puolustustaistelun yliluonnollisesta luomisesta ja historiallisesta Vedenpaisumuksesta pois "pienen piirin idiosynkrasiana". Kreationismiin viittaavat tieteen havainnot torjutaan sekulaareilla kampuksilla koska niitä ei hyväksytä oikeaoppiseksi tieteeksi. Nyt myös kotipesässä kreationismi torjutaan koska se ei ole oikeaa uskoakaan. "Keskusteluna" Evoluutiobiologia-kirjaa on loukkaus mainostaa, kun nimenomaan vastakkainasettelua ja rajaa nyt pyritään häivyttämään, vaikenemalla kreationismin todisteet agendasta pois.


Ojala haluaa nimiä adressiin, jotta aidon uskonnon rappio saadaan loppumaan:

Vetoamme siis, että Perussanomien "Evoluutiobiologia"-kirjaan otettaisiin mukaan edes yksi evoluutiokriittinen puheenvuoro. Allekirjoittajia kehotan esiintymään nimettöminä, koska evolutionismi on postmoderni "Baalinalttari" jonka edessä pitäisi jokaisen polven notkistua tai vaikeuksia on luvassa.


Allekirjoituksia on kertynyt peräti 71 kappaletta. Jotkut leikkivät hengellään ja ovat laittaneet nimensä kaikkien nähtäville.

En allekirjoita adressia.

6 comments:

MrrKAT said...

Omat koirat purevat kaikkein ilkeimmin. ;)

MrrKAT said...

Tuolla Perussanoman linkissäsi tämä kohta torjuu YE-kreationistit:

"Mutta kirjoissa ei liioin ryhdytä tekemään tieteen vallankumousta, keksitä uutta tiedettä tai »uskovien tiedettä», ikään kuin kristinuskon relevanttius sellaista tarvitsisi. Näistä lähtökohdista on seuraamuksena se, että mitä kuulemme tieteestä – myös siltä kohden, mitä sanotaan sen suhteesta uskoon – on laajasti kuranttia, ei pienen piirin idiosynkrasia."

Skiriki said...

Tuonne on muuten ilmaantunut aika mielenkiintoisia nimiä tässä vaiheessa...

Mm. seuraavat henkilöt ovat allekirjoittaneet tämän mielenilmauksen:

Jean Voldemort Sibelius
Martin Van Buren
Margaret Thatcher
Urbanus VII
Kreivi Dracula
Ajatollah Ruhollah Khomeini
Ajatollah Ali Khamenei
Niccolò Machiavelli
Ukko Ylijumala
Anwar Sadat
Gaius Julius Caesar
Mummo Ankka
Kaaleppi Churchill
John Quincy Adams Wagstaff
José de la Cruz Porfirio Díaz Mori
Benito Mussolini
Theophrastus Philippus Aureolus Bombastus von Hohenheim Paracelsus
Simon and Garfunkel
Selma Taateli
Martti Luther
Vilhelm II
Napoleon Bonaparte
Georg Philipp Friedrich von Hardenberg
Vladimir Iljitsh Uljanov
Fernão de Magalhães
Saddam Husseinin lapamato
Massachusetts-Irina Tippuri-Niistola
Pervo-Jarno Etu-Washington
Diogenes Sinopelainen
Lucky Luke
Ketvo-Ismo Kura-aihio
Calvin Coolidge
Frans Eemil Sillanpää
Lars Levi Laestadius
Lauri Kr. Relander
Jeesus Kristus
Martin Heidegger
Minna Canth
Kaapeli Tölkki Kenkävaha Kynä Kirjanpito
Le Corbusier
Asterix Gallialainen
David Ben-Gurion
Profeetta Muhammed
KristoKristoKristoKristoKristo Päivinen
Elvis Presley
Heinrich Himmler
Tyrannosaurus Dildopaavi af Gubbenkontant
Doge Francesco Morosini
Soliman Suuri

Paholaisen Asianajaja said...

Kappas. Listalle on ilmestynyt myös joku Timo Tarvonen. Mukava nähdä tuttuja.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Minä allekirjoitin. Anonyymisti tietysti, ettei käy mitään!

Olen hyvässä seurassa mm. Marja Tyrnin kanssa!

Mutta vakavasti. Teologisissa saivarteluissa suvaitaan vain tiettyjä tulkintatapoja. PR:n kannalta ei kannata kreationisti tietysti olla, mutta tämä vähemmistö on kuitenkin sen verran iso, että pitää senkin äänen näkyä.

Ainiin, ajattelin ehdottaa addressia jossa minulta tilataan, tietysti kohtuullista korvausta vastaan, kirjoitelmia! Se, että minun näkemystä ei kysytä, on hirveää vainoa ja vaiennusta. Mitä nyt sanomani on tuttuja kaikille jotka jaksavat lukea vuodatuksiani.....

Ben Dover said...

Kiitos Skiriki kun listasit noita nimiä, ikävä kyllä ne on listalta jostain kumman syystä käyty poistamassa. Saa nähdä koska minulle käy samoin...