3.10.11

Katsaus muinaiseen Roomaan

Rooman tasavallassa kuohuu jälleen, sillä senaatin puhutteluun on nostettu tunteita nostattava aihe. Uuden sukupolven voxit ovat vaatimassa radikaalia yhteiskuntamuutosta. Perinteiden puolustajat ovat joutuneet ahtaalle, ainakin alustavien väittelyjen perusteella. Olen täällä senaatin rappusilla ja haastateltava on itse perusroomalaisten primus inter pares, eli senaattori Jytkylius.

Ave, Jytkylius.

Ave vaan, kuuluttaja.

Miten kommentoisitte uusinta senaattiin tuotua esitystä?

Se on taas näitä moderneja ajatuksia, jotka tulevat katoamaan historian havinaan.

Eli perusroomalaiset eivät kannata orjuuden poistamista lakikokoelmistamme?

Emme missään nimessä kannata. Uusi esitys on naurettava. Orjajärjestelmä on oleellinen osa tasavallan taloutta. On täyttä hulluutta vaatia, että romuttaisimme hyvinvointimme outojen ajatusten takia. Rooman suuruus ja perusarvot perustuvat ihmisten jaotteluun syntyperän ja omistussuhteiden perusteella. Jos en tiedä kuka on orja ja kuka vapaa mies, niin yhteiskunnassa vallitsee anarkia.

Niin, anti-orjuuden kannattajat väittävät, että silloin ei tarvitsisi välittää tuollaisista ajatuksista.

Nämä haihatukset tulevat katoamaan seuraavan sukupolven aikana, aivan kuten salaliittoteoriat siitä miten keisari Nero muka sytytti Rooman palamaan, tulevat unohtumaan. Seuraavaksi varmaan nämä vapautta kaipaavat radikaalit aikovat poistaa pederastian Roomasta? Milloin havahdumme puolustamaan arvojamme?

Jäämme odottamaan tulevaa, senaattori Jytkylius. Kiitos haastattelusta.


Uusin puolue, eli kristillisrepublikaanit, ovat myös ottaneet negatiivisen kannan. He ovat kuitenkin valmiita joihinkin myönnytyksiin. Esimerkiksi orjuutta rajoitettaisiin juutalaisiin liittyvissä asioissa. Juutalaiset eivät saisi omistaa kristittyjä orjia, mutta kristityt saisivat omistaa juutalaisia orjia. Kristillisrepublikaanit sanovat, että näin saavutetaan konsensus.

Jatkamme aiheesta kunhan ensin kuulemme varoituksen Sextus Julius Africanukselta, joka väittää maailmanlopun saapuvan vuonna 500. Takaisin Colosseumille, olkaa hyvä.

4 comments:

Tomi said...

Varoituksen sana, elä pilkkaa persuja. He saattavat loukkaantua ja saada hirveät itkupotkuraivarit a'la James Hirvisaari (v*ttu mikä nimi).

Ninny said...

Täydet pisteet Pahikselle kirjoituksesta. Nappiin meni!

MrrKAT said...

James ei näe tätä, koska on varmaan suutuksissan tuhonnut tv- ja pc-pöntöt katsottuaan Pressiklubia, jossa hänen nimensä lausuttiin monella suulla väärin [zeims], oikea tapa on kuitenkin perus-suomalainen [james]. (Tarkistin vielä Kaleva-nettilehdestä).

Meillä oli aikoinaan katti nimeltä James ja lausuttiin suomalaisittain [james] (nimi ei meidän antama).

James Potkukelkka said...

Sori, en tajunnut mihin persuiluun tämä parodia perustuu (heh)?

Voisiko joku valaista (linkki riittää).