22.10.11

Maailmanlopun opetukset

En ole päässyt kirjoittamaan blogiini tuttuun tahtiin, sillä kotiani koristavat kirjapinot eivät lue itseään. Olen onnistunut tahkoamaan läpi useamman opettavaisen opuksen. Kiire lukea niitä läpi on kova, sillä kuten sananlasku "kolmas kerta toden sanoo" meille opettaa, on meillä suuri huolenaihe: Maailmanloppu.

Huolestumisen täytyy olla paikallaan, sillä maailmanlopusta varoitellaan ihan oikeissa sanomalehdissä. Saarnaaja Harold Camping kaipaili jälleen huomiota. Tämä 90-vuotias insinööri on laskeskellut Raamattuun perustuvia koodeja. Niistä hän päätteli, että maailmanloppu tulisi tapahtumaan... tapahtui, eilen.

Ei mitenkään yllättävä käänne Campingin uralla. En halua toistella miehen epäonnistumisia, sillä on kuunselvää ettei tuolla pappareisella ole kaikki tapulit kiillotettuina. Tai jotain. Surullista seurattavaa, jonka tekee vielä surullisemmaksi se miten paljon huomiota Camping on saanut. Vielä extra surullisuutta tulee siitä minkälaisia summia ihmiset ovat viskoneet miehen radioaseman suuntaan. Mediakohun seurauksena lahjoituksia on tullut runsaasti. Family Radio International on saanut eläkeläisten rahoja ja vanhusten perintönä kokonaisia maatiloja. Vuosien 2005 - 2009 aikana FRI sai n. 80 miljoonan dollarin edestä lahjoituksia. Tänä vuonna tehtyjen ennustusten seurauksena summa on varmasti, noh, helvetin surullisen suuri. Toki täytyy ymmärtää, ettei raamatulliseksi väitetyn profetian mainostaminen ole ilmaista.

Aiheesta on helppo heittää läppää. Ja toivonkin kykeneväni siihen taas pian. Mielessäni ovat kuitenkin ne itsemurha-alttiit teinit, jotka ottavat nämä maailmanloppuennustukset liian totena. Esim. Nastya Zachinova ei olisi kaivannut Campingin aiheuttamia otsikoita. Heidän tilanteensa on muutenkin vakava. Siihen ei kaivata häreilevien hihhuleiden aivopieruja.

2012 ja maya-kalenteri ovat vasta tulossa. Vaikea vuosi skeptikolle. Yksi lohtu Campingin toilailuissa onkin se, että populaation melko tuoreessa muistissa on useampi esimerkki pieleen menneistä The End -ennustuksista. Kuka enää muistaa komeetta Eleniniä?

3 comments:

Ofelia said...

Minä muistan komeetta Eleninin. Pelottaa! Samoin Nibiru vai Niburu whatever... vai onko kyseessä sama murikka kuin Elenin?

Mä luulin aamulla et maailmanloppu olisi tulossa tänään mut sen pitikin tulla eilen! Me missattiin se! :-O

Tässäpä muuten jännä kuva:
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/hyytava-valokuva-avaruusolennolta-nayttava-hahmo-pilkistaa-sademetsan-siimeksesta/art-1288422535740.html

Nyt NE ovat täällä maailmanlopun edellä!

Anonymous said...

Minä luulen, että populaation muistissa nimenomaan ei ole useita viimeaikoina pieleen menneitä ennustuksia.

Asia, josta lehdet vähän kohkasivat, mutta joka sitten ei tapahtunutkaan vähin äänin (lehdet ovat yleensä hiljaa siitä että maailmanloppua ei tullutkaan) unohtuu nopeammin kuin eilinen ostoslista.

Muutenhan ihmiset voisivat jopa vetää jotain johtopäätöksiä ja oppia asiasta, mutta eiköhän näillä näyillä päästä lööppeihin ja kansan suuhun jatkossakin. :)

MrrKAT said...

Uusimmassa Tähdet ja Avaruus -lehdessäkin (7/2011 s.26) on jouduttu jo uhraamaan vähän palstatilaa Niburu-kohuun.