24.10.11

Lukemisen lomassa purkautumista

Näyttäisi erittäin mukavasti siltä, että Tanska on tuhoamassa avioliittoinstituutionsa ensi vuonna. Maassa laaditaan lakialoitta tasapuolisesta avioliittolaista. N. 70 % kansasta olisi uuden avioliittolain puolella. Se toisi avioliiton rekisteröityjen parisuhteiden tilalle. Alustavien uutisten mukaan kirkon liperikauluksiset voisivat joutua vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja. Ovathan papit saaneet palkkansa yhteiskunnan verovaroista, joten laki velvoittaisi heitä siihen. Ehkä jossain uutisessa tullaan kertomaan onko Tanskan kirkkolaki niin tiiviisti maallisen lain alainen. Suomessa saa syrjiä ihmisiä uskonnollisin perustein. Se on syrjintäoikeus jota tuen täysillä mm. Päivi Räsäsen kanssa. Mitä taaemmas viime vuosituhannelle kirkko jää sitä houkuttelevampaa on siirtyä sekuraalimpaan suuntaan (kiitos Päiville hyvästä työstä). Hyvää työtä Suomessa tekevät myös politiikan manöövereissään retardoituneet kansanedustajat. Yllättävän moni elää siinä harhakuvitelmassa, että kirkoilla on yksinoikeus avioliittoon tai luonnottomuudella tiedettäisiin jotenkin mikä on moraalisesti oikein tai väärin. Siis ihan aikuiset ihmiset ajattelevat niin.

--------------------------------------

Sitten katsaus siihen miten Halloweenia joskus kauhisteltiin.Onneksi kukaan ei enää ajattele noin. Eihän?

--------------------------------------

ScienceDaily kertoo tutkimuksesta, jossa mittailtiin aromaterapian potentiaalisia vaaroja.

Kiitos vinkistä J:lle.

--------------------------------------

Takaisin ensimmäisen aiheen tiimoille. Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia facebookryhmässä on esillä aivan liian yleinen pohdiskelu. Mirja Kolehmainen on ajatellut seuraavaa:

Ihan järjellisestikin ajateltuna, voiko yhteiskuntarakenteet kestää sitä että kaksi samaa sukupuolta olevat saavat lapsia. Tarkoitan tällä sitä, että jonkunhan täytyy synnyttää tämä lapsi/nämä lapset heille. Varsinkin homoparien osalta. Tietenkin on niin, että tämä ryhmä on rajallinen, mutta silti.


Jatkuu:

Eli saamisella tarkoitan juuri adoptiota tai sit homo on ollut jonkun naisen kanssa tai lesbo jonkun miehen kanssa...monimutkaista...Ajatukseni oli nimenomaan just se, että eiväthän kaksi miestä voi yhtyä ja saada lasta tai kaksi naista yhtyä ja saada lasta. Ja siitä sellaista hypoteesia, jos yks kaks kaikki olisivatkin homoja tai lesboja, niin miten tämä yhteiskunta toimisi ja menisi eteenpäin, kestäisikö se?


Yllättävän moni on oikeasti huolissaan ihmiskunnan tulevaisuudesta, jos nykyisille samaa sukupuolta oleville pareille lipsautetaan tasa-arvoa. Skeptikkona en usko kovin helposti, että heterot lopettavat lisääntymispuuhat vain sen takia, että homot menevät naimisiin.

--------------------------------------

Onneksi Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia ryhmästä löytyy filosofisesti pätevämpää sisältöä. Kuuluisassa Ylen Homoillassa mukana ollut Pasi Turunen huomauttaa, ettei ihmisillä ole oikeutta lapsiin. Tasa-arvoisen avioliittolain pätevimpien vastustajien joukkoon lukeutuva Turunen on mies paikallaan. Hän kertoo heteroseksuaalista luonnonjärjestystä, joka määrittelee miten eläimet lisääntyvät.

Lasten saaminen (biologisessa mielessä) ei ole mahdollista ilman heteroseksuaalista luonnonjärjestystä. Tästä näkökulmasta on vaikea ajatella, että homopareilla olisi filosofisessa mielessä samanlainen luonnollinen "oikeus" lapsiin kuin heteropareilla. Homoparien "oikeus" lapsiin ja adoptioon perustuu subjektiivisiin näkökohtiin, jotka sinänsä on keskustelussa otettava vakavasti. Eri asia riittävätkö ne perustelamaan homoparien "oikeutta" lapsiin samalla tavalla kuin oikeudesta voidaan puhua heteroparien luontaisena oikeutena.


Melkein voisi huomauttaa takaisin, että lisääntyminen ja lasten kasvatus ovat eri asioita. Pasi onkin ennakoinut tulevaa:

Ennakoidakseni herneiden vetämistä tiettyihin neniin totean heti perään, että yllä olevassa ei ole kyse homoparien huonommuudesta tai paremmuudesta vanhempina tai että keneltäkään pitäisi tämän takia alkaa viemään lapsia. En kirjoita "oikeudesta lapsiin" tässä mielessä, vaan filosofisessa, luonnonoikeudellisessa merkityksessä.


Eli samaa sukupuolta olevat parit kasvattavat lapsia yhtä hyvin/huonosti kuin eri sukupuolta olevat parit.

--------------------------------------

BBC:n aamuohjelmassa ratkaistiin lopullisesti onko evoluutio vai Raamattu totta. Erittäin nolo ohjelma. Kreationisti on siisti ja fiksun oloinen kautta linjan. Pätkä esimerkki siitä miten ei tehdä väittelyä.--------------------------------------

Viikonloppuna palvotaan kirjoja Messukeskuksessa. Kirjamessut alkavat. Suuntaan sinne sunnuntaina, jos jotakuta sattuisi kiinnostamaan. Näiden kirjamessujen takia olen puskenut läpi kirjapinoistani, jotta tulisi tilaa uusille opuksille.

1 comment:

Morze said...

Nyt laski kyllä BBC:npisteet rajusti. Hyvä väittely, kun studioon on koottu porukka hörhöjä.