15.10.10

Päivigate paisuu, Kortti postissa

YLEn Homoilta aiheutti tungoksen Eroakirkosta.fi-sivulla. Seuraavana päivänä kirkosta erosi yli 2032 sielua. Seuraavana päivänä 2633. Tänään mittariin näyttäisi kilahtavan hieman yli 3000 henkeä.

Otsikoissa on yhdistetty erobuumi Päivi Räsäsen puheisiin. Räsänen ihmettelee mistä sellainen yhteys on saatu. Hän vain kertoi mitä ajattelee. Harmittavalla tavalla Eroakirkosta.fi palvelun käyttäjillä on mahdollisuus kirjoittaa eron syy. Useampi kuin yksi kirjoitti syyksi: "Päivi Räsänen." Ymmärrän täysin Päivin hämmästyksen. Hän näkee kristinuskon yhtenäisenä klönttinä. Ainoa oikea tulkinta Jeesuksen opeista on se tulkinta jota Räsänen kannattaa. Räsäsen vastapainona on muita kristittyjä, jotka tulkitsevat Jeesuksen sanoman erilailla. Heidän kristinuskossa yhdistyvät hyväksyntä, armo, rakkaus, ihmisoikeudet ja tasa-arvo. Mahdottomuus Räsäsen maailmassa.

Poliitikkona Räsänen tietää, että modernissa maailmassa täytyy näyttää modernilta. Näihin moderneihin arvoihin kuuluu suvaitsevaisuus. Ilta-sanomille antamassa haastattelussa Räsänen korostaa ettei ole täysillä tuomitsemassa. Hän sanoo hyväksyvänsä "homoseksuaalit ihmiset, mutta ei homoseksuaalisia suhteita."

Johon joku pirullinen näsäviisastelija vastaa: "hyväksyn kyllä kristityt, mutta en kristukseen uskomista."

Onneksi kirkosta ei pelkästään erota. Netissä on myös Liitykirkkoon.fi. Sieltä on liitytty kirkkoon huimalla tahdilla.

Hengellinen elämä verkossa projektisihteeri ja pastori Ulla Oinonen kertoo IS:lle, että kirkko on saanut Liitykirkkoon.fi-sivujen kautta 76 uutta jäsentä tiistain jälkeen.

- Tiistaina liittyi 24, keskiviikkona 27, torstaina 16 ja tänään perjantaina on toistaiseksi tullut 9, Oinonen kertoo.

- Liikenne on aika tasaista, sillä maanantaina ennen ohjelmaa uusia jäseniä tuli 22.

Tänään päätin olla positiivinen henkilö. Tavallisesti uskontoon liittyvissä kiistoissa riehutaan tunteet pinnassa. Tai ollaan öykkäreitä. Poikkeuksellisesti haluan tukea ahdingossa olevaa henkilöä. Laitoin kiitoskortin ja kehut Päivi Räsäselle. Kiitin häntä Eroakirkosta.fi-sivun tukemisesta ja toivoin lisää samanlaista aktiviteettia. Loppuun kirjoitin kohteliaasti hyvien jatkojen toivotukset. Suosittelen myös muita tukemaan Päiviä tämän Päivigaten aikana. Osoite kirjeille ja korteille:

Päivi Räsänen

00102 EDUSKUNTA

Ai niin. Lähettämässäni kortissa komeilee yksi Luojan kauneimmista luomuksista. Tiedän sen piristävän kreationistien oppeja seuraavaa Räsästä.


17 comments:

tyy said...

Arkkipiispakin kommentoi

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/103858-nyt-kirkko-kommentoi-homoiltaa-%E2%80%9Dtata-ei-ymmarreta%E2%80%9D

moittimalla kirkosta eronneita medialukutaidon puutteesta. Ettei vain tarkoittaisi sanoa, että pitää eronneita tyhminä?

tyy said...

..siis viitattu kommentti oli evankelis-luterilaisen kirkon viestintäjohtajan Tuomo Pesosen.

Pahoittelen huonoa medialukutaitoani.

Tomi said...

PA, olet pirullinen mies.

Aqua Fortis said...

Kannan korteni kekoon varmaan maanantaina.

Juttu kiertoon :)

Skiriki said...

Muuten, jos haluat lukea hyvin ajattelevan ja kriittisen kristityn kirjoituksia, niin Slacktivist on juuri oikea herra sinulle. Bonuksena jokaviikottainen Left Behind luenta ja yhdistetty kirjallisuus- ja uskontokritiikki!

Kannatan lämpimästi. Herra Slacktivist on myös roolipelaaja ja sarjakuvaharrastaja. Ja kirjoittaa uskomattoman hyvin.

Erittäin suositeltavia ovat seuraavat:
Sex and Money, pt 1
Sex and Money, pt 2
Sex and Money, pt 3
To Bigotry No Sanction

Maria said...

Hahhahahah, lol Päiville ja lol arkkipiispalle :D Kortti olikin kekseliäs idea ;P

m said...

Päivi on saanut paljon postia: http://bit.ly/9IEAJu Sanoo olevansa kirkon rivijäsen. Vähän huono edustamaan kirkon kantaa omanaan. Homoissakin on uskovaisia.

Kekkonen/kakkonen said...

Harmittaa Päivin tapaiset ihmiset. Päivi on valitettavasti niitä kristittyjä, jotka ottavat Raamatun sellaisenaan ja varmasti sen jälkeen tuntevat pientä ylpeyttä siitä kuinka ottaa tosiasiat tosiasioina, ei lähde tunteiden mukana hötkyilemään.

Ei Päivikään varmasti raamatuntutkimuksesta täysin tietämätön ole, mutta fundamentalistinen kirjaimellinen tulkinta on nimenomaan se kaikkein epä-älyllisin tapa tulkita Raamattua. Yksinkertaisin, joka jättää niin monta asiaa huomioimatta.

dom de lidom said...

Jaaha, eronneita voi tulla huomattavasti enemmän, jos kirkko alkaa entistä liberaalimmaksi ja hyväksyy homoliitot, eli emme tiedä, mikä prosentuaalinen osuus nyt kirkossa olevista ja kirkosta eronneista jäsenistä kannattaa homoliittoja ja mikä taas ei.

Lisäksi korteista alle 10 prosentissa syyksi oli mainittu Päivi Räsänen ja hänen kommenttinsa.

Onko tässä taas yksi ääretön hypetyksen aihe...

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...
This comment has been removed by the author.
Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

"Hypeä" tai ei, Räsäsen lausunnolla oli iso vaikutus. On hyvä huomata, että kerrotuista syistä Päivi Räsänen näytteli isoa osaa.

Ainut syy, enemmistö ja merkitsevän paljon ovat kaikki kolme aivan eri asioita. Niiden heittely yhteen on vähän "ei ei". Vaikka pelkkä "Päivi Räsänen" laskettaisiin, on 48 sielua joka tapauksessa aika paljon yhdestä lausunnosta. Olen kuullut että käännytystyössä jokainen painaa. Että yhden kääntyneen karitsan vuoksi käännytys kannattaa. Nyt on 48 karitsaa kääntynyt ja vastuullinen tiedossa.

Tosin luku lienee suurempi. Ja induktiolla voitaisiin tehdä että eroamissyiden parista etsitään selityksiä, ja niiden yleisyyden mukaan sitten kalibroidaan. Merkittävä määrä kuitenkin.

Räsänen itse taas yritti pestä käsiään : "En ollut siellä kirkon edustajana, vaan siellä oli kaksi kirkon edustajaa. Voisi kuvitella, että se ratkaisi, mitä kirkon edustajat sanoivat". Se, että kirkko hyväksyy että tuollaisia on, ja hellii vaihtoehtona voi vaikuttaa varsin paljon. Räsänen oli tilaisuudessa tehdäkseen vaikutusta asioihin. No, nyt hän taatusti teki niin. Eroaisin Kristillisdemokraateista, mutta en voi kun en ole jäsen, kannanoton saa kuuluviin muutenkin.

PS: Näyttää tässä "hypetyksessä" olla sitä sensurismin makua. Sitä josta evolutionisteja ja ateisteja aina syytetään. Että uskovaiset ei saa ääntään kuuluviin eikä saa sanoa mikä heistä on tärkeää tai mitä mieltä ovat. Kuka tämän demokratiassa määrää? Että "väärä mielipide ja vääriä asioita pidät tärkeänä". Hitot, sanon minä.

dom de lidom said...

Kirkosta eroaa koko ajan muutenkin porukkaa; me emme voi tietää, mikä osuus Räsäsen lausunnolla on, todennäköisesti pienempi kuin uumoilet.

Asian voi testata: kirkko sallikoon homoliitot, katsokaamme sen jälkeen, kuinka moni eroaa kirkosta sen jälkeen.

Samahan tuo minulle on; meillä on kuitenkin jo vihreät, mihin siis tarvitsemme liberaalia kirkkoa poliittisena toimijana? Kirkon ainoa voimavara olisi olla konservatiivinen eikä edistyksellinen; kaikki muuthan ovat jo "edistyksellisiä", "tiedostavia", "kriittisiä" ja niin ed. Tai samapa tuo; miksi kirkon asioiden pitäisi ketään ateistia edes kiinnostaa? Kukaan ei pakota liittymään kirkkoon....

Anonymous said...

http://joukopiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/49143-miksi-ja-keiden-tahdosta-maailmassa-on-homomyonteinen-buumi

Homostelemalla edistetään uutta maailmanjärjestystä. Salaliittoa kaikki tyynni.

RH said...

Voisin oikeastaan erota kirkosta ja liittyä uudelleen sitten, KUN homoliitot sallitaan... uskon, että muutkin nyt eronneet sen tekisivät, jos kokisivat sen tärkeäksi - siis kirkkoon kuulumisen. Ihmisen uskoahan se ei mihinkään muuta, kuului kirkkoon tahi ei.

Itse pidin vähintäänkin omituisena, että erotessani aikanaan Kannelmäen seurakunnasta, ei kysytty mitään, mutta liittyessäni uudelleen toisaalla, jouduin konttoripastorin tentattavaksi, että miksi haluan liittyä uudelleen jne. Siellä pöydän toisella puolella kuulustelussa ollessani ajattelin kyllä hetken, että pitäköön tunkkinsa perkele, mutta kun sulho ja anoppi halus kirkkohäät ni alistuin. Anoppi lisäksi jonkinasteinen uskis, ja silloin vielä hieman pelkäsin ko. rouvaa...

Anonymous said...

Tässä postauksessa oleva apinan kuva saa Google Chromen antamaan seuraavanlaisen ilmoituksen:

"The website at paholaisen-asianajaja.blogspot.com contains elements from the site media.gunaxin.com, which appears to host malware"

Ja pitää erikseen klikata pari kertaa että selain suostuu menemään sivulle.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Kirkko on niin iso, että sen lausumilla on merkitystä vaikka olisi sitten änkyräateisti.

Islamistien sharialait ansaitsevat kritisointia. Samoin minä nostan äläkkää huntupakosta (jolloin ei voida vedota naisten omaan haluun, kun on pakko ilman vaihtoehtoja.) Ja naisten ympärileikkuusta. Vaikka vaan keskenään puuhailevat.

Toki avioliitto kirkossa on aika yhdentekevä. En välitä. Minusta koko illassa oli naurettavinta se, että se näytti keskittyvän kirkkohäihin. Vaikka tosiasiassa homojen parisuhde on yhteiskunnallisesti erilainen kuin heteroiden. Lait eivät ole yhteiskunnan tasolla identtiset.

Kirkko vetoaa siihen että on sekulaari. Kirkko ja valtio erikseen. Tämä tietysti antaa tiettyjä vapauksia, ja se on perusvaatimus että ateistin ei tarvitsisi välittää koko asiasta. Kirkonhan ei tarvitse mukautua yhteiskunnan vaatimuksiin kun on irrallinen.

Siksi uskovat eivät halua nostaa esiin yhteiskunta/lainsäädäntöpuolta. Joutuisivat tunnutsamaan että kirkko ja valtio yhdessä olisi heidän toiveena silloin kun kirkko ohjailee ja komentaa valtiota ja sen lakeja. (Eli kyseessä teokratia, ei demokratia.) Sitä ihmettelen että "homohyysäyspuoli" ei ottanut asiaa esiin. Saatana, jotain turhaa, merkityksetöntä ja pelleä - sekä eritoten tylsää - rituaalia vatvovat ; Häissähän kaikki kiva alkaa kirkon jälkeen.

Siis minähän olen sitä mieltä että kirkko saa olla konservatiivinen ja vainota säännöissään ihan ketä haluaa. Ihmisillä on vastaavasti oikeus erota siitä. Jos menee konkkaan, niin sitten menee. Kirkolla on vapaus olla muuttumatta, edes talous ei voi tähän pakottaa.

Katja said...

Tilastoista päätellen eroajien määrä nousi räjähdysmäisesti vasta sitten kun mediakohu hurjasta erovyörystä alkoi ja syntipukiksi asetettiin Päivi Räsänen. Kuinkahan moni silloin ajatteli että "Mikäs siinä, voisin kans erota ja huvikseni laittaa syyksi että Päivi Räsänen"?;) Mennään massan mukana, aika tuttu juttu..