19.10.10

Päivigate paisuu, Tieteellinen todistusaineisto hukassa

Eroakirkosta.fi-palvelun kautta on ravannut useampi tuhat henkilötunnusta. Tänään kirkosta erosi n. 4000 sielua. Saldo Homoillan jälkeen on melkein 30 000.

Päiväkohtaiset kirkosta eronneiden määrät homoillan jälkeen ovat seuraavat:
Tiistai 21:00 - 24:00 222 eronnutta
Keskiviikko 2633
Torstai 2032
Perjantai 3473
Lauantai 4545
Sunnuntai 5738


Kaikkien aikojan eropiikki nosti dobermannin pöydälle. Kirkon oikeat edustajat ovat todenneet haastatteluissa, ettei Räsänen edusta kirkon virallista kantaa. Vuosien pituinen jotain tarttes tehrä-strategia homokysymyksen edessä muuttui me tehrään kohta jotain muuta kuin Räsänen-strategiaksi.Uutisiin nousi myös Räsäsen kirjoittama julistus homoseksuaalisuuden negatiivisista puolista.

Mieheksi ja Naiseksi Hän Heidät Loi
Luther-säätiön kanssa laadittu teksti vetoaa aloituksessa uskon tärkeyteen. Samoin voivotellaan nykypäivän ihmisiä, jotka röyhkeästi julistavat individualistista ideaa moraalin valitsemissa.

Aikamme ihminen on perin juurin individualisti. Hän pidättää itsellään oikeuden linjata oikean ja väärän rajan.


Se oikeus kuuluu fundamentalistikristityille.

Hän haluaa myös itse määritellä, millainen Jumala on.


Se oikeus kuuluu fundamentalistikristityille.


Jumalan Sana saa silloin väistyä, kun ihmisen oma sisäinen valo puhuu. Jos Raamattu ei joltakin osin mahdu oman ajattelun raameihin, sellaiset kohdat joutavat leikattaviksi pois.


Vain fundamentalistikristityt saavat päättää mitä oppeja ei enää noudateta.

Räsänen painottaa sitä, että kristinuskon tärkeys katoaa jos se perustuu liberaaleille tulkinnoille. Lähes sosiaalipornoksi menevässä kohdassa hän paljastaa miksi kristinusko on niin tärkeä hänelle.

Hädän päivänä itse tehdystä jumalasta ei ole apua. Minulle Raamattu tuli kalliiksi aarteeksi sinä päivänä, kun säikähdin syntisyyttäni ja tajusin olevani syöksykierteessä kohti kadotusta oman uskonnollisuuteni turvin. Ymmärsin, että jos Jumala on, Hän itse ilmoittaa itsensä ja tahtonsa valitsemallaan tavalla. Jos en voi luottaa Raamattuun elävän Jumalan sanana, en voi olla varma syntieni sovituksesta ja pelastumisestani. Kuinka voisin uskoa Raamatun ihanimman viestin Jeesuksen sovituskuolemasta ja historiallisesta ylösnousemuksesta, jos luulen Raamatun olevan täynnä ajallemme sopimatonta sanomaa?
Ja mihin ylipäänsä tarvitsisin ristiinnaulittua ja ylösnoussutta Herraa, jos Jumala ei ole tuomion Jumala, joka pyhyydessään ei hyväksy syntiä?


Uskon tärkeys on niin tärkeää, ettei siitä pidä luopua. Kautta linjan pamfletissa olevat kristillinen teksti jää minun kohdalla ilman mielenkiintoisia kohtia. Mukana on tavallinen kauhistelu avioliiton äärettömästä särkyvyydestä, jos sen merkitystä mennään muuttamaan. Varmasti ne ovat tärkeämpiä kristityille. Yksi kohta on kommentoimisen arvoinen.

Toisessa kohdassa Paavali kirjoittaa vielä näin (1. Kor. 6:9,10): “Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät.”


Johon modernin maailman raamattututkija voi huomauttaa, että Paavalin alkuperäistekstissä ja asiayhteydessä "miesten kanssa makaavat miehet" voi myös viitata temppeliprostituutioon. Siihen aikaan kun eri ei-kristillisten uskojen papiston omaisuuteen kuului nuoria poikia, joita vuokrattiin viihdekäyttöön. Silloin wanhaan hyvään aikaan kun kaikki oli paremmin. Tämän vuosituhannen puolella Paavalin sanoja voi tietenkin tulkita tarkoittamaan yleispätevästi kaikkia mies + mies makaamisia. Jopa niitä joissa osapuolet ovat mukana toisiinsa sitoutuneesti, rakkauden voimalla, tasapuolisina miehinä.

Lopulta pääsen siihen tieteellisen tutkimukseen, jota Räsänen hehkuttaa näin.

Homoseksuaalinen taipumus ei ole sinänsä mielenterveysongelmaan tai fyysiseen sairauteen verrattava ominaisuus. Sen sijaan tieteellinen todistusaineisto osoittaa vastaansanomattomasti, että homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö. Ne, jotka väittävät homouden olevan luonnollinen, “terve” seksuaalisuuden variaatio, mitätöivät perhetaustatutkimusten todistusarvon poliittisista syistä. Homoaktivistien painostuksen ansiosta poliittiset tavoitteet ovat syrjäyttäneet tieteelliset faktat.


Toisissa kohdissa Räsänen laittaa sulkuihin jonkinlaisen lähdeviitteen, mutta juuri tässä kohtaa ei ole viitettä. Eikä pamfletin lopusta löydy niitä. Hmm. Mikä tieteellinen tutkimus sitten on osoittanut Päivi Räsäselle, että homoseksuaalisuus on kehityksen häiriö?

MTV3:n Aamuohjelmassa haastateltiin Räsästä.

"En halua tuomita ketään."


Tällä kertaa Räsänen painottaa olevansa vain poliitikko, jolla sattuu olemaan sydämessä kristinusko. Hän ei halua, että asiat menevät sekaisin. Video on melko miellyttävää katseltavaa siinä vaiheessa, kun Juhani Kontiovaara (vai mikä se nimi on?) kysyy missä se tieteellinen todistusaineisto on.

Räsänen ei muista. Niitä ei ole enää tallella.

Kappas vain.

Samoin Räsäsen huulilta tulee ilmi, että tutkijoilla on eriäviä mielipiteitä homoseksuaalisuuden syistä.

Kappas vain.

Lopetukseksi Stephen Colbertin varoitus masturbaation homoseksuaalisuudesta.

The Colbert ReportMon - Thurs 11:30pm / 10:30c
Transitive Property of Christine O'Donnell
www.colbertnation.com
Colbert Report Full Episodes2010 ElectionMarch to Keep Fear Alive
"Oh my God! How come I did not see this? All this time I've been doing it with a dude!"

19 comments:

Tomi said...
This comment has been removed by the author.
Tomi said...

Entä sitten vaikka homoseksuaalisuus olisikin kehityhäiriö (mitä se ei ole, vaan on synnynnäistä), sen moraalinen tuomitseminen olisi naturalistinen virhepäätelmä.

Uskovaisille luonnonmukaisuus käy hyvin esim. homovastaisena argumenttina, mutta ei käy todisteena Jeesuksen neitseestä syntymistä vastaan (alunperin tässä lukin neitseen syntmistä vastaa, joka kuitenkin on ilmeisesti totta elleivät Maria ja Joosef olleet ihmepervoja).

Tomi said...

Miksiköhän uskovaiset suhtautuvat penseästi myös lesboihin, eihän raamattu puhu heistä mitään ?

Paholaisen Asianajaja said...

Raamatussa mainitaan naiset, jotka vaihtavat luonnollisen makaamisen luonnottomaan.

http://skepticsannotatedbible.com/rom/1.html#26

dom de lidom said...

Jaaha, kristillisdemokraatteihin taas virtaa porukkaa kohun tuloksena sitä mukaa, kun kirkosta eroaa. Kirkosta eroamisluvut korreloivat muuten täysin mediahypetyksen määrän kanssa. Miksi toimittajat ovat niin pässejä, että kieltäytyvät näkemästä omaa valtaansa asiassa. Ohimenevä muoti-ilmiö...

Muutama päivä sitten Yle Puheella toimittaja lahjakkaasti ihmetteli, miksi ihmiset olivat niin kiinnostuneita Chilen kaivosturmasta. Mediatutkija Veijo Hietala näpäyttikin, etteivät olisi olleet, jos media ei olisi tehnyt asiasta moista mediaspektaakkelia ja draamapommia.

Mistä muuten Tomi tiedät, että homous ei ole kehityshäiriö vaan synnynnäinen piirre? Kumpaakaahan ei tietenkään voi tuomita, mutta mistä moinen varmuus?

Tomi said...

Dom de lim dom:"Mistä muuten Tomi tiedät, että homous ei ole kehityshäiriö vaan synnynnäinen piirre? Kumpaakaahan ei tietenkään voi tuomita, mutta mistä moinen varmuus?"

Tähän viittaavat tutkimukset. Monet homot kokevat olleensa homoja niin kauan kuin muistavat, tällöin sen täytyy olla synnynnäistä tai syntyä hyvin varhain lapsuudessa.
Tilanne on usein sama myös muissa poikkeamissa kuten transseksuaalisuudessa ja sadomasokismissa.

Tomi said...

PA, kiitos valistuksesta.

dom de lidom said...

Joojoo, mistä Tomi tiedät, ettei kyseessä ole ennen syntymää tapahtunut kehityshäiriö (esim. testosteronin suhteen.)

Tomi said...

dom de lidom (nyt kai se on oikein):"Joojoo, mistä Tomi tiedät, ettei kyseessä ole ennen syntymää tapahtunut kehityshäiriö (esim. testosteronin suhteen.)"

Onhan tuo mahdollista. Jotkut tutkimukset osoittavat, että jos samalla äidillä on useita poikia, niin syntyvän pojan homoseksuaalisuuden todennäköisyys kasvaa. Tämä ei kuitenkaan poista geneetisen "alttiuden" mahdollisuutta.

dom de lidom said...

Eli asetut periaatteessa samalle kannalle kuin Räsänen: kyse voi olla kehityshäiriöstä.

Itse asiassa mieheksi syntyminenkin taitaa olla jonkinlainen kehityshäiriö lääketieteellisesti ajatellen, en nyt muista millä logiikalla.

Tomi said...

"Eli asetut periaatteessa samalle kannalle kuin Räsänen: kyse voi olla kehityshäiriöstä. "

Räsänen puhuu lapsuuden aikana syntyvästä psyykkisestä häriöstä.
Luonnollisen hormoonitoiminan vaikutus sikiökehityksen aikana on vähän eriasia.
Eikö tällä periaatteella kaikkia eri ihmisiä voitaisi pitää kehityshäiriönä.

dom de lidom said...

Voitaisiin kai. Eihän Räsänen ole mikään lopullinen auktoriteetti asiassa: hän voi puhua syntymänjälkeisestä kehityshäiriöstä mutta on asian tiimoilta esitetty hypoteesejä ennen syntymää tapahtuvista kehityshäiriöistä.

Kiinnostaisi muuten tietää, mitkä tutkimukset kumoavat oletuksen, että homous ei voisi olla syntymänjälkeinen kehityshäiriö. Onko aiheesta esim. kaksoissokkotutkimuksia?

dom de lidom said...

Voitaisiin kai. Eihän Räsänen ole mikään lopullinen auktoriteetti asiassa: hän voi puhua syntymänjälkeisestä kehityshäiriöstä mutta on asian tiimoilta esitetty hypoteesejä ennen syntymää tapahtuvista kehityshäiriöistä.

Kiinnostaisi muuten tietää, mitkä tutkimukset kumoavat oletuksen, että homous ei voisi olla syntymänjälkeinen kehityshäiriö. Onko aiheesta esim. kaksoissokkotutkimuksia?

dom de lidom said...

Jälkimmäisen viestin voi Azazellon edustaja poistaa :)

Kristiina K. said...

Räsänenhän sivuaa myös sitä, että homoseksuaalisuus on myös opittua: "Pidän täysin mahdollisena, että homoseksuaalisuus voi lisääntyä, kun sitä lainsäädännön tasolla suositaan heteroseksuaalisen aviosuhteen rinnalla."

MrrKAT said...

Tyypillisesti
identtisillä kaksosilla on 52% konkordanssi vs. epäidenttisilläa joilla vain 22% (todennäköisyys että kaksosista toinen on homo kun toinen on). Muitakin tutkimuksia on kuten ruots. tutkimus jotka viittaa että homoudessa on geneettistä komponenttia. Italiassa huomattiin että kenties se tekijä välittyisi erityisen hedelmällisten äitien kautta (siksi homojen taajuus pysyy väestössä eikä katoa).

Jos on paljon isoveljiä niin myös homousriski kasvaa, tämä viittaa äidin kehon vasta-ainereaktioon miehisyyttä vastaan ennen syntymää.

Aivojen tutkimus viittaa että homoilla on enempi "naisen aivot", joten tuntuisi oudolta ne väitteet että homous olisi vain "muotioikku" tai "valittu".

http://en.wikipedia.org/wiki/
Biology_and_sexual_orientation

MrrKAT said...

Onko vasenkätisyyteni aivojen kehityshäiriö ? Saako Räsäset tällä perustein kieltää mun kaikki vasuriaktit (tämän nettiaktinkin) varsinkin kun katolisten nunnakoulussa ne kaikki on vasurilla syntiä ?

(Vasuriudelle on jo nykyään löydetty geeni..).

Skiriki said...

Tänään kuulin radiosta, kuinka Kristillisdemokraatteihin on jo liittynyt jopa 150 uutta jäsentä! Ja lisää tulee jopa pari päivässä!

On massiivinen ja vuolas virta!

(Oli aika vaikeaa kun tuon kuuli kesken kauppareissun halpahallissa ja alkoi naurattamaan ihan mahdottomasti.)

dom de lidom said...

On massiivinen virta, jos on mitään hajua siitä, kuinka yleistä puolueisiin liittyminen yleensä on...kirkosta eroaminenhan on lisäksi naurettavan helppoa: pari napin painallusta ja median tarjoilema ero-osoite kaikkien tiedossa.

Minusta Kaarina Hazardin kommentit Radio Puheen Pyöreässä pöydässä kuvaavat tätä tapahtumaa aika hyvin.

http://areena.yle.fi/audio/1375784

Objektiivista tiedonvälitystä taas Tampereelta...samalla alentuva asenne homoihin...